NIEUWS SHAOLIN SPORTSCHOOL APELDOORN

NK 10 juni 2017 Shaolin Apeldoorn haalt Goud, Zilver en Brons

Sport deelname Nederlands Kampioenschap van zaterdag 10 juni 2017

Zaterdag 10 juni 2017 was het weer zover, het Shaolin Bond Nederlands Kampioenschap georganiseerd in Nijmegen. Dit is een Nederlands Kampioenschap voor onze stijl Shaolin Kung Fu. Shaolin Sportschool Apeldoorn behaalde 3 eerste plaatsen in 2 in de wapen categorie en 1 in de ongewapende categorie.

Voor de eerste keer deed een 8 jarig meisje van onze Jeugd Shaolin Kungfu groep, ook mee. Haar lukte het om de 3de prijs te pakken in de ongewapende jeugd categorie!

Shaolin Kungfu Apeldoorn had dit keer een team van 10 deelnemers van jeugd tot en met volwassenen die gingen strijden in verschillende categorieën. Het sport evenement begon om 12 uur in de middag en iedereen van ons team was al rond 11:00 aanwezig in Nijmegen.

Dit NK werd georganiseerd door Joost Warsanis, Redouan Aoulad Baktit en Sil de Nijs van Shaolin vechtsport Utrecht en Nijmegen. Het was een goed georganiseerd Nederlands Kampioenschap waaraan veel scholen uit Nederland hun beste Shaolin lieten zien. Dit is mooi voor het Shaolin Kungfu maar ook voor de sport in het algemeen.

Uitslagen Shaolin NK 2017

1 Milan Wijgman: 1ste plaats Nederlands Kampioen,  Hou Gun “Aap Kungfu Stok”

1 Mustafa Seker: 1ste plaats Nederlands Kampioen, Yin Shou Gun “Stok Vorm”

1 L. Bonthuis: 1ste plaats Nederlands Kampioen, Lian Huan Quan “ongewapende vorm”

2 Leroy van Wermeskerken: 2de plaats, Tong Bi Quan “ongewapende vorm”

2 Leroy van Wermeskerken: 2de plaats, Shi San Qiang “speer vorm”

2 Mustafa Seker: 2de plaats Ba Bu Lian Huan Quan “ongewapende vorm”

2 Douwe Geluk, 2de plaats Yin Shou Gun “stok vorm”

2 Tiago Fuzzally, 2de plaats Hu Quan “Tijger Stijl” (jeugd tot 15)

2 Tiago Fuzzally, 2de plaats Yin Shou Gun “stok vorm” (jeugd tot 15)

3 Mustafa Seker, 3de plaats Wu Bu Quan “basis vorm”

3 Mystique Mulder, 3de plaats Wu Bu Quan “basis vorm” (jeugd tot 12 jaar)

De aanstormend talent prijs ging naar: Mustafa Seker van Shaolin Kungfu Apeldoorn

Shaolin Kungfu Apeldoorn heeft dus 3 kersverse kampioenen en vele andere prijzen gehaald. Onze school heeft het wederom weer enorm goed gedaan!

Even nagenieten en dan maken we ons weer klaar voor de volgende wedstrijden!

Shaolin Apeldoorn wint prijzen op de Guo Shu Cup 2017 te Amsterdam

5 Medailles op de Guo Shu Cup 28 mei 2017 Amsterdam

Zondag 28 mei deden we met Shaolin Kungfu Apeldoorn mee aan de Guo Shu Cup vecht – sport wedstrijden 2017 te Amsterdam. Deze wedstrijd wordt elk jaar weer georganiseerd door sportschool Liu He Men van Sifu Henny Eleonora te Amsterdam. We hadden maar een klein team van 5 deelnemers maar toch hebben we het erg goed gedaan.

Uitslagen voor Shaolin Kung Fu Apeldoorn:

 • Mustafa Seker 1ste plaats goud in Shaolin ongewapende vormen
 • Mustafa Seker 1ste plaats goud in Shaolin gewapende vormen
 • Tiago Fuzzally 3de plaats brons Jeugd in Shaolin ongewapende vormen
 • Tiago Fuzzally 3de plaats brons Jeugd in Shaolin gewapende vormen
 • Laura Bonthuis 3de plaats brons in Shaolin gewapende vormen 18+

Er waren op deze wedstrijden 3 verschillende onderdelen van de Chinese vechtsporten waarbinnen gestreden werd namelijk: Moderne Wu Shu, Zuidelijke Kungfu stijlen en Shaolin Tempel Kungfu. Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee met vele andere Shaolin scholen op de Shaolin mat. Er werd hard gestreden en de deelnemende scholen haalden van alles uit de kast om een leuke prijs te winnen wat het toernooi en de sport ten goede komt.

Er waren top leraren aanwezig waaronder, Sifu Wim Maulany, Henny Eleonora, Loe Hoyer en vele anderen. Ook een delegatie van de Ying Wu federatie was present en gaf na afloop nog een geweldige demonstratie van martial arts als sport en krijgskunst, wushu, maar ook tai chi chuan. Op de Shaolin mat was de jury vertegenwoordigd door 5 Shaolin Monniken waaronder grootmeester Shi Yan Xu.

Het feit dat echte Shaolin meesters de jury vormde was al erg bijzonder voor de vele deelnemers omdat je dat niet altijd tegenkomt op de competities hier in Europa. Het was erg druk en scholen vanuit zowel binnen als buitenland hebben deelgenomen op dit mooie toernooi.

Het toernooi was strak en erg goed georganiseerd en we komen volgend jaar zeker terug op de Guo Shu Cup 2018 in Amsterdam.

Sportraad voorzitter, Henk Dijkgraaf huldigde 2 sporters op 14 april 2017

Goede Vrijdag 14 april voor Pasen, was wel een hele goede vrijdag voor twee sporters van Shaolin Kungfu Apeldoorn. De sportraad Apeldoorn bracht een onverwachts bezoek op onze training aan de Mariannalaan 19a te Apeldoorn.  Deze twee sporters Douwe Geluk en Milan Wijgman uit Apeldoorn werden gehuldigd voor een prestatie uit het jaar 2015.

Wegens omstandigheden was het helaas niet eerder bekend bij de sportraad dat deze sporters een eerste plaats op een NK in 2015 hebben gehaald binnen het Shaolin Kungfu. De delegatie van de sportraad was present in de vorm van voorzitter Henk Dijkgraaf en Hans Ligt die een mooie bos bloemen meegenomen hadden voor de sporters. Naast de prachtige bos bloemen kregen Douwe Geluk en Milan Wijgman voor hun uitzonderlijke prestaties ook de sportpenning van de Gemeente Apeldoorn uitgereikt.

Een prachtige waardering voor hun inzet en trainingen die geleid hebben tot deze mooie resultaten binnen het Shaolin Kung Fu. De sportpenning word alleen gegeven aan sporters die een eerste plaats op een Nederlands Kampioenschap halen of hoger. Bij hoger valt te denken aan Europese kampioenschappen of zelf Wereldkampioenschappen.

Douwe Geluk werd in 2015 eerste met de vorm Shaolin Rou Quan een oude Tai Chi Chuan vorm van de Shaolin Tempel. Milan Wijgman won in 2015 met de Long Quan dat is de Chinese naam voor Draak Kungfu. Ondanks dat de huldiging nu pas kwam, mag de prestatie natuurlijk niet uitgevlakt worden, de prestatie van beide heren staat natuurlijk. De prestaties hebben nu een erkenning, zoals zoveel andere top sporters in Apeldoorn deze gekregen hebben op de uitreiking van de gemeente.

Voor onze school hebben we nu totaal 3 huldigingen gehad. Naast Douwe Geluk en Milan Wijgman heeft ook Douwe ter Horst op 25 januari 2017 de sportpenning in ontvangst genomen uit handen van de wethouder sport van de gemeente Apeldoorn dhr Nathan Stukker.

Prachtige vooruitgang en ook een prachtige erkenning van het lokale bestuur in Apeldoorn het gaat altijd om de sporters en hun geweldige prestaties natuurlijk.

Wilt u meer informatie over de sportraad Apeldoorn, kijkt u dan even op deze link:

http://www.sportraad.nl

Succesvolle deelname op Wu Shu vechtsport NK 8 april 2017 Hoensbroek

Op 8 april 2017 heeft Shaolin Kung Fu School Apeldoorn deelgenomen aan de open Wu Shu NK kampioenschappen te Hoensbroek. Deze grote internationale wedstrijd werd georganiseerd door sifu Loe Hoyer een bekende in de Wu Shu wereld maar ook het Chinese Kickboksen Sanda / Sanshou met Hoyer Gym.

Wu Shu is veelal de modernere variant van het traditionele Kungfu waarin ook verschillende categorieën waren zoals beginners en compulsory forms. De compulsory forms zijn de moeilijkste sets binnen het Wu Shu. Het is tevens prachtig om te zien en lichamelijk een echte uitdaging. Categorieën waren veelal verdeelt over de ervaring die iemand had en of ze man of vrouw waren. Dit was erg goed geregeld want zo is de wedstrijd een stuk eerlijker voor iedereen.

We deden met Shaolin Kungfu Apeldoorn mee met klein team van 3 deelnemers en onder andere in de categorie, Tai Ji Quan of ook wel geschreven als Tai Chi Chuan. en traditionele Kungfu gewapende en ongewapende categorieën.  Er waren deelnemers uit binnen en buitenland, landen waaronder, Spanje, België, Duitsland, Engeland, Zweden en vele anderen namen deel aan dit geweldige jaarlijkse evenement bij Loe Hoyer.

Dit toernooi was erg goed georganiseerd en alle deelnemers kregen een mooi deelname certificaat. Maar natuurlijk als je in de prijzen was gevallen kreeg je ook een prachtige medaille mee naar huis. We hebben het met ons klein team erg goed gedaan want met maar liefst 5 medailles verspreid over 3 deelnemers kan je eigenlijk niet anders zeggen. Erg knap van de deelnemers en super gefeliciteerd.

De uitslagen van onze deelname in Hoensbroek was:

 • Tai Ji Quan ongewapend: Douwe Geluk 1ste plaats
 • Ongewapende Kungfu: Raymond Linders 2de plaats
 • Ongewapende Kungfu: Douwe ter Horst 3de plaats
 • Gewapende Kungfu: Douwe ter Horst 2de plaats
 • Gewapende Kungfu: Raymond Linders 3de plaats

Erg goed gedaan dus, veel podium plaatsen voor Shaolin Kungfu Apeldoorn, het was al met al een erg leuke maar vooral ook succesvolle deelname dag. Op naar de volgende wedstrijd!

Ook de STN Stichting Tai Ji Quan Nederland heeft een mooi nieuwsbericht geplaatst:

https://www.taijiquan.nl/douwe-geluk-wint-tai-chi-chuan-nk-competitie-hoensbroek/

 

 

 

Shaolin Vechtsport Monnik in Apeldoorn op 31 maart 2017

Vechtsport seminar Shi Yan Xin komt in Apeldoorn meld je snel aan want vol is vol!

Shi Yan Xin is een Shaolin Tempel monnik en geeft les in het Shaolin Kungfu. Op verschillende martial arts academy ’s in de wereld heeft hij workshops en seminars gegeven. Dit keer zal hij ook onze school aandoen. Het is echt een unieke workshop die je gewoon niet mag missen.

Deze Shaolin meester is onder andere bekend van de wereld beroemde show Wheel of Life waarin op zeer hoog niveau het Shaolin Kungfu getoond werd aan het publiek. Ook is hij uitermate bedreven in alle aspecten van het Shaolin Kung Fu. Hij komt nu bij Shaolin Kungfu school Apeldoorn een seminar verzorgen voor een ieder die de traditionele Chinese martial arts een warm hart toedraagt.

Kijk hier voor de promo video van Shi Yan Xin klik op de link:

https://www.youtube.com/watch?v=ZyNypt5ys6I&t=3s

Het Shi Yan Xin seminar bij Shaolin Kungfu school Apeldoorn kost 15 euro per persoon en wordt georganiseerd samen met Shaolin Kungfu Brummen onze collega school. Het seminar zal qua inhoud het volgende bevatten: Sprongen, Qin Na  en realistische zelfverdediging, Sanda en Sanshou het Chinese Kickboksen en daarbij nog vele extra’s.

Voor dit unieke seminar zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je gauw aan. Het seminar is toegankelijk voor mensen uit verschillende vechtsport disciplines en met verschillende ervaringen.

Dit unieke seminar zal plaatsvinden in de gymzaal aan de Mariannalaan 19a te Apeldoorn en zal duren van 20:00 tot 22:00. We hebben de prijs lekker laag gehouden zodat het zelfs qua tarief toegankelijk is vooor de meeste mensen en iedereen hierdoor de ervaring kan krijgen om eens les gehad te hebben van een echte Chinese Shaolin leraar.

Dus iedereen is van harte welkom op dit prachtige evenement wel even aanmelden via ons email adres:

info(at)shaolin-vechtkunst.nl

Voor het seminar dient u gewone sportkleding en zaalschoenen mee te nemen, maar indien u Shaolin of Kungfu kleding heeft dan kunt u die natuurlijk aandoen!

 • Op en top vechtsport wees erbij !

3e plaats voor Shaolin Kungfu Apeldoorn op Maulany NK

Afgelopen zondag 12 februari 2017 waren wij met Shaolin Kungfu Apeldoorn weer een deelnemende school aan de open Nederlands Kampioenschappen bij Wim Maulany te Wierden. We hadden ditmaal een klein team met maar 2 deelnemers, maar goed ook dan gaan we meestal gewoon naar de wedstrijden toe.

Er waren scholen uit heel Nederland aanwezig waaronder: Mei Hua Wu Xiao uit Arnhem , Liuhemen uit Amsterdam, Danla Shaolin Kungfu Purmerend, Shaolin Kungfu Brummen, Shaolin Kungfu Almere, Tin Po Shaolin Kungfu Arnhem en vele anderen.

Er werd gestreden in verschillende categorieën: handvormen, wapenvormen, team duo vormen, Tai Chi Chuan. En dat was verder weer onderverdeeld in verschillende leeftijd categorieën. De meeste scholen hadden erg veel deelnemers, wij dit keer maar 2 deelnemers die het uitstekend gedaan hebben.

Er was ook een apart stuk van de zaal ingericht om te trainen en warm te draaien, daar kon je veelal al de prachtige dingen zien die later gedaan werden tijdens te wedstrijden. Het is altijd erg mooi om zoveel vechtsporters bij elkaar te zien en samen er alles aan doen om een prachtige wedstrijd neer te zetten.

Vanuit onze school deden Raymond Linders en Douwe ter Horst mee om Shaolin Apeldoorn te vertegenwoordigen op dit Maulany vechtsport evenement. Raymond Linders deed mee in de categorie handvormen, Douwe deed mee in de categorie handvormen en wapenvormen.

Er werd flink gestreden en er waren veel verschillende Kungfu stijlen bij elkaar, wat erg mooi is om te zien. Ook waren er wat modernere Kungfu beoefenaars aanwezig vaak is dit Wu Shu genoemd. Aan het einde van de dag was er de prijsuitreiking en onze Raymond Linders heeft een bronzen medaille behaald voor de 3e plaats in de categorie handvormen. Prachtig gedaan, en we zijn enorm trots op Raymond!

Douwe ter Horst is net buiten de prijzen gevallen maar heeft toch nog een sterke 4de plaats behaald met de Shaolin speer vorm! Prachtig gedaan en wat een mooi resultaat, de instructeurs van Shaolin Kungfu Apeldoorn zijn erg trots en blij met deze goede resultaten.

We danken Wim Maulany en team voor deze geweldige dag en een super toernooi, op naar de volgende !

Over de stijl van Wim Maulany:

“Kungfu volgens het traditioneel Noord-Chinese systeem Fann Tzi Ying Jow Pai (Eagle Claw), is een systeem sport om lichamelijk fit te blijven. Het is zeer geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kungfu kunt u beoefenen als sport; voor zelfverdediging en voor de lichamelijke conditie, maar ook als vorm van kunst in lichaamsbeweging. Kungfu Eagle Claw (adelaarsklauw) is onder andere bekend vanwege de bijzondere en krachtige grijptechnieken” Bron http://www.maulany.nl/tai-chi-chuan/kungfu-2/

Jeugd Kids Apeldoorn, Shaolin Kungfu is een succes

Jeugd Shaolin Kungfu Apeldoorn

Het is al weer sinds maart dat we zijn begonnen op de woensdag middag van 15:00 – 16:00 in de Gymzaal Tormentilstraat 69 7322KH Apeldoorn met Shaolin Kung Fu voor de Jeugd.

De kinderen die bij ons trainen vinden het geweldig en hebben er enorm veel plezier in. Het succes is te wijten aan de goede inzet van onze instructeurs. Het is als het ware vechtsport op maat voor de kinderen in een veilige en goede omgeving waarbinnen het kind zichzelf kan zijn.

De kinderen leren er allerlei motorische vaardigheden maar ook dingen als angst overwinnen, samenwerken, sociale vaardigheden en nog veel meer. Verschillende vormen, stoten en trappen (wel veilig natuurlijk), wapens zoals stok en zwaard, waaier en meer. (deze wapens zijn allemaal van foam en dus veilig).

We leren de kinderen een gedegen basis, traditionele vormen, technieken met elkaar, judo stoeien en Tai Chi en Qi Qong. Ook klimmen en klauteren, turnen en gymnastiek komen allemaal aan bod binnen ons programma.

Een brede les waarbij de kinderen op allerlei vlakken ontwikkeld worden. Verschillende van onze instructeurs hebben sport en bewegen of een opleiding docent lichamelijke opvoeding (gymleraar) gedaan. Dus veiligheid en de kwaliteit staat bij ons natuurlijk hoog in het vaandel. We willen de kinderen in de eerste plaats plezier bieden, want als ze iets leuk vinden dan gaan ze sneller maar ook beter leren.

Binnenkort organiseren we ook een Kungfu thema dag bij Kids Playground Apeldoorn http://www.kidsplayground.nl/apeldoorn speciaal voor de kleintjes. Zo blijven we lekker in de weer en werken samen organisaties in Apeldoorn voor jeugd en kinderen.

Ook zijn er landelijk geregeld wedstrijden voor Chinese vechtkunsten en ook speciale categorieën voor de jeugd. We nemen met onze jeugd afdeling van Shaolin Kungfu He Yong Gan Apeldoorn geregeld deel aan dergelijke wedstrijdjes.

Shaolin Kids Apeldoorn, traditioneel Shaolin Kungfu voor kinderen van 5 -11 jaar oud bezoek onze site voor de jeugd en lees alles over Jeugd Shaolin Kung Fu lessen:

Klik op de link:

http://www.jeugd-kungfu-apeldoorn.jimdo.com

info: jeugd.kungfu@gmail.com

Banner KidsWe doen traditioneel Shaolin Kungfu en we zijn aangesloten bij de Shaolin Bond Nederland.

Deelname cursus zelfverdediging in Almelo

29 januari 2017, Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee aan een cursus realistische zelfverdediging in Almelo. Dit was was bij reality based instructeur Sanne de Jong uit Almelo van pocketstick.nl. De dag werd goed bezocht en er waren verschillende instructeurs van de zogenaamde reality based zelfverdediging zoals, Krav Maga, Systema, en anderen.

De dag begon om 10:00 in de ochtend en duurde tot 17:30 een hele dag trainen met de Kubotan/Pocketstick in Almelo. De pocketstick is een sleutelhanger vaak een cilindervormig staafje metaal wat erg goed kan dienen ter zelfverdediging. We deden voor de 2de keer mee aan deze prachtige workshop, want we hebben in het verleden ook al eens eerder les gehad van Sanne de Jong op dit vlak.

Het is bijzonder om te zien, hoeveel er mogelijk is met een pocketstick en wat je er allemaal mee kan doen om jezelf, maar ook anderen te beschermen in een geval van nood. Met de Kubotan kunnen er pijnprikkels worden gegeven, er kan mee worden geslagen, geprikt en ook de sleutels zijn een wapen. Een zeer handige tool voor selfdefense dus.

Het Kubotan zelfverdediging systeem van Pocketstick.nl is zeer geavanceerd en uitgebreid van opzet. Zo is er een heel gedeelte aan drills, een heel gedeelte aan grond technieken en verschillende scenario’s van zelfverdediging. Het Kubotan van pocketstick.nl heeft 5 levels aan kennis die te behalen zijn voor de deelnemer. Elke keer dat je deelneemt aan een workshop kan je in principe (als je slaagt) een level omhoog gaan.

Je ziet vaak ook politie mensen en mensen van de beveiliging en profilers op deze workshops afkomen, soms om te verfrissen en soms om echt nieuwe dingen te leren. Ook leraren vechtsport, close combat en anderen willen vaak de instructeurs bevoegdheid halen zodat ze er ook les in kunnen gaan geven.

Ook interesse in een workshop neemt u dan contact op met: http://www.pocketstick.nl

 

 

 

Gemeente Apeldoorn sport, huldigt Shaolin Kungfu Apeldoorn

Woensdag 25 januari 2017 was er een huldiging van topsporters die trainen bij verenigingen in de regio Apeldoorn. Voor de eerste keer was Shaolin Kungfu & Vechtsport Apeldoorn betrokken en uitgenodigd voor deze indrukwekkende huldiging. Het Shaolin Kungfu is namelijk nooit eerder gehuldigd in de regio Apeldoorn op deze prachtige wijze.

Shaolin Kungfu Apeldoorn presteert de laatste jaren erg goed op verschillende wedstrijden, maar sommige wedstrijden zijn echt NK Nederlands Kampioenschappen of zelfs hoger. Als iemand op zo’n wedstrijd een titel wint kan deze in aanmerking komen voor de huldiging van de gemeente Apeldoorn, samen met Sportraad Apeldoorn die weer gesponsord word door Acress Apeldoorn.

De avond begon om 19:30 op het gemeentehuis te Apeldoorn nadat we aankwamen met een afvaardiging van onze school kregen we gelijk een lekkere warme kop koffie of thee. Na wat gedronken te hebben gingen we naar de raadszaal van het gemeentehuis in Apeldoorn. Het democratische hart van Apeldoorn zeg maar. Vele sporters werden gehuldigd en het event was te volgen via facebook en twitter.

Shaolin Kungfu Apeldoorn werd gehuldigd omdat dhr Douwe ter Horst een NK titel heeft behaald in 2016 voor hemzelf en natuurlijk onze vereniging. Het was een gezellige avond waarbij bijzondere prestaties van velen werden geëerd! Individuele sporten, teams, gehandicapte sporters en vele anderen kregen de sportpenning uitgereikt van de wethouder sport van de gemeente Apeldoorn Nathan Stukker.

Er waren verschillende vechtsporten aanwezig op deze huldiging, Nunchaku Do, Shotokan Karate Smaal, Shaolin Kungfu Apeldoorn en nog een paar.

Veel familie en aanhang kwamen met de sporters mee en de zaal zat helemaal vol mensen die allemaal bij deze bijzondere uitreiking wilde zijn. Aan het einde van de plechtigheden werd er een groepsfoto gemaakt van alles sporters met hun sportpenning.

Erg mooi dat de vechtsport vereniging He Yong Gan Apeldoorn ook deze bijzondere eer kreeg door uitgenodigd te worden voor deze bijzondere plechtigheid.

Top ! Kijk voor meer informatie over de sportraad Apeldoorn op: http://www.sportraad.nl/

Karate Do van Elburg SKVE bij Shaolin Kungfu Apeldoorn

Karate Do van Elburg SKVE verzorgde gastles bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn

Het was een eer om 1 van de oudste karate scholen van Apeldoorn in onze club te mogen ontvangen voor een gastles. Ben van Elburg, Karate leraar uit Apeldoorn geeft al sinds de jaren tachtig les in het Shotokan Karate. We houden van horizon verbreding in de vechtsport en omdat je nooit uitgeleerd raakt is het altijd goed om een gastdocent te laten komen. Nieuwe kennis, nieuwe inzichten nieuwe oefen methoden van alles kun je leren en van alles is te leren.

De SKVE Karate Do van Elburg gastles in onze Shaolin school werd verzorgd door Sensei Ronald van Looij een 3de dan KBN ( Karate Bond Nederland )Karate leraar van de SKVE. De deelnemende leerlingen gingen vol enthousiasme en inzet de oefenstof van Sensei van  Ronald van Looij tegemoet. Er werd begonnen met een pittige warming up, waarna er “kihon” ( basis) werd doorlopen. Gevolgd door een demonstratie door Ronald van Looij van Heian Godan de 5de kata van de heian serie in het Shotokan Karate.

Na de prachtige demonstratie van Sensei van Looij was het de beurt aan de deelnemers om zelf een karate kata te ervaren. De kata Heian Shodan werd uitgelegd en aan geleerd aan de deelnemers. De deelnemers deden goed mee en het kata lopen was zeer leuk om te doen. We kregen later nog een Karate Kata demonstratie van Sensei Ronald van Looij in het prachtige kata Unsu, de kata die vaak wint op wedstrijden mits hij goed strak gelopen. De demonstratie was prachtig en de deelnemers van de gastles waren erg onder de indruk van deze mooie loopvorm.

Na deze demonstratie werd er verder gegaan in de technieken voor zelfverdediging, wat als iemand je vastpakt? wat als iemand je stoot? wat als iemand je schopt?. Super leuk om dit ook eens te ervaren vanuit de Shotokan Karate benadering. Er werden ontwijkingen en armklemmen geoefend, weringen en tegenaanvallen. De deelnemers vonden het allemaal geweldig en zeer leuk om te doen.

Toen het onderdeel zelfverdediging vanuit de karate benadering klaar was, werd er verder gegaan met voorbereidende spar oefeningen. Eerst werd de gevechtsstand geoefend, voetenwerk, instappen en stoten en trappen. Dit was naast erg leuk ook nog eens zeer goed voor de conditie en lekker intensief. Toen de basis doorlopen was gingen de deelnemers zelf sparren in de vorm semi contact onder de deskundige leiding van Sensei Ronald van Looij. Het sparren ging goed en er werden verschillende vormen van het sparren doorlopen.

Na een fijne cooling down werd de les afgesloten waarna Shaolin Kungfu Apeldoorn ook een korte demonstratie voor Sensei Ronald van Looij gaf. Al met al een geweldig leuk en plezierige les van de SKVE Shotokan Karate van Elburg en dit is wat ons betreft zeker een keer voor herhaling vatbaar.

Hartelijk dank aan Shotokan Karate van Elburg SKVE, Ben van Elburg, Ronald van Looij.

Over onze gastdocent Ronald van Looij

Naam: Ronald Looij

Geboortedatum: 22 juni 1988

Persoonlijk lidnummer KBN: 67682

Aansluitnummer Stichting Karate-do van Elburg :06-012

opleiding en kwalificaties:

2006-2008 Cios opleiding (niveau 3) Stream :LOBOS, Keuzenvakken : SLS Leider en  zelfverdediging instructeur.

2010-2012 Sport en beweging (niveau 4) Stream :LOBOS

2015  Erkenning Leraar Karate-do (KBN leraarschap karate-do niveau 4)

2015  Examintor Shotokan 4e Platform (KBN)

Behaalde Dangraden:

1e Dan JKA 22-11-2000

2e dan JKA 12-06-2004

3e Dan KBN 25-05-2014

Werkervaring :

2001-2015 Assistent van Ben van Elburg

2014 verzorgen van weerbaarheids trainingen (Weerbaarheid apeldoorn)

2015- Karate-do leraar bij Stichting Karate-do van Elburg 2015

Wedstrijdcarriére

1998 -3e plaats Zuid-Afrikaanse Kampioenschap JKA kumite

2000/2001- All Round Kampioen JKA Kata en kumite

2005- Beker der bekerwinnaar 2005 JKA kata /kumite

2006- Europees Kampioenschap JKA  kumite  /3e Kata

-Maakte deel uit van de Provinciale Karate Team Noord West (Zuid-Afrika)

-Maakte deel uit van WJKA Nederlandse/Belgische selectie team JKA

-1997-2015 mij carriere als wedsrijd karateka , heb ik veel poduimplaatsen behaald zowel Nationale als Internationale wedstijden(kata , kumite, team kata en team kumite )

bron: SKVE website:  http://www.skve.nl/ronald-looij/