15 bekers op Shaolin vechtsport NK 2019 te Nijmegen Lent

vechtsport Apeldoorn

Zaterdag 8 juni 2019 was het dan weer zover, het Shaolin Bond NK 2019 vond weer plaats. Dit toernooi werd gehouden in sporthal de Triangel in Nijmegen Lent en wordt gehouden voor Nederlandse Shaolin Kung Fu scholen. De organisatie werd gedaan door Redouan Baktit van The Art of Shaolin Nijmegen, Joost Warsanis en Sil de Nijs. Ook op dit NK waren er verschillende categorieën waarbinnen de sporters konden deelnemen. Deze categorieën bestonden uit: Gewapend, Ongewapend, Partnergevechten en dit weer onderverdeeld in Jeugd en Volwassenen.

Ons vechtsport Team en de Jury

Team Shaolin Kung Fu Apeldoorn bestond dit keer uit 14 deelnemers waarvan er 7 volwassenen en 7 van de Shaolin Tigers Jeugdgroep meededen.  Er waren heel veel scholen uit Nederland die meededen aan dit toernooi en iedereen liet natuurlijk zijn en haar beste vaardigheden zien voor de juryleden. De jury let op kracht, intentie, fighting-spirit en met name op goede standen. Ook kon de jury kiezen op wie zij een aanstormend talent vonden. Dit Shaolin NK wordt altijd goed bezocht want het is het toernooi van onze Shaolin Bond Nederland, ons eigen toernooi als het ware.

Onze uitslagen van het Shaolin vechtsport NK 2019

Team Shaolin Kung Fu Apeldoorn won in totaal 15 bekers binnen verschillende categorieën op dit Nederlandse Kampioenschap. De uitslagen van onze deelnemers zijn als volgt: Argentina Vinluan Cotcheza won 4x goud. Yasmijn Baas 1x goud en 1x brons. Ilse Schutten 1x goud en 1x brons. Rozemarijn de Jonge 1x zilver en 1x de talentprijs. Aidan Blenck won 2x zilver. Muriel van der Wal won 1x brons. Douwe ter Horst won 2x zilver. Sommige sporter van ons team hebben helaas geen prijs gewonnen, maar dit kan gebeuren bij het doen van wedstrijden en dat hoort er gewoon bij.

We hadden het geweldig naar onze zin en we hebben ook weer veel prijzen gewonnen. Altijd zo prachtig om te zien met hoeveel passie de sporters de wedstrijd beleven en aangaan.

.