23 november gaf Leroy workshop bij Dojo Geoffrey

Workshop bij Dojo Geoffrey op de Veluwe

Op donderdag 23 november was Shaolin Kungfu He Yong Gan Apeldoor te gast bij Dojo Geoffrey de Jiu Jitsu school van Geoffrey Lougheed. De les werd gegeven door instructeur Leroy van Wermeskerken en het duurde van 19:30 tot 21:00.

Het is een leuk uitwisselings project waarbij we als beoefenaren van zelfverdediging en vechtsport van elkeer kunnen leren. Nu waren wij daar aanwezig maar Geoffrey komt ook een workshop in ons schooltje in Apeldoorn geven.

Verschillende Shaolin oefeningen

We gaven les in Shaolin basis, butterfly, lotus trap een stukje vorm en verschillende technieken. Hierbij probeerden we de overeenkomsten van de twee stijlen te verbeteren en de verschillen van elkaar te leren. De workshop werd goed bezocht en er heerste een plezierige en fijne sfeer. Bescheidenheid en veel lol stonden voorop in deze workshop.

Het is altijd leuk om zowel met ervaren budo beoefenaars te werken als minder ervaren omdat het altijd enorm leerzaam is.

Ook wapens ..

We vertelden ook over verschillende wapens en het gebruik ervan, Shaolin Kungfu heeft veel wapens en het gebruik ervan door body movement is essentieel. Het concept dat je met wapens en ongewapend je body movements verbetert werd tevens vertelt.

De deelnemers deden goed mee en er waren veel verschillende banders in de zaal aanwezig van witte band tot de zwarte band. Anders bij Shaolin is dat we niet aan graden doen maar gewoon trainen.

Zeer interessante contacten..

We hebben veel zeer interessante contacten opgedaan, en zelf ook weer erg veel geleerd van deze leuke workshop bij Dojo Geoffrey. Daarbij verheugen we ons op het nieuwe jaar 2018 waar Geoffrey Lougheed een workshop bij ons gaat verzorgen. We leren graag van andere vechtsport systemen van zowel traditioneel als modern.

Wilt u meer informatie over Jiu Jitsu bezoek dan de website van Dojo Geoffrey http://www.dojogeoffrey.nl