Deelname Akdeniz Gym N klasse Mustafa Seker vs Freddy van Zetten

Deelname Akdeniz Gym Mustafa Seker vs Freddy van Zetten

Op 7 oktober 2017 namen we deel aan het Akdeniz Gala van de WFCA in Deventer. Dit was een wat kleiner gala en erg goed en leuk georganiseerd door team Akdeniz uit Deventer. We deden mee met Mustafa Seker 64,5 kg die het opnam in de N klasse tegen Freddy van Zetten 62 kg van team Akdeniz. De partij is gewonnen door Freddy van Zetten waar ons respect en felicitaties dan ook naar uit gaan.

Mustafa had 2 begeleiders bij zich en had zich goed voorbereid voor zijn eerste N klasse partij binnen het fullcontact. De strategie voor de partij was met name druk geven en de tegenstander in zijn achteruit zetten. Dit komt omdat Freddy van Zetten een stuk langer is en als het je dan lukt om van dichtbij in te vechten het voor een langere tegenstander vaak wat moeilijker is om zijn lengte voordeel te gebruiken.

De N klasse partij

Mustafa begon al vroeg met druk geven en hij slaagde er erg goed in om Freddy continu in zijn achteruit te zetten. Werkelijk gingen beide vechters elke hoek van de ring door en het was een intens en erg mooi gevecht om te zien.

Freddy kwam door met een duwtrap en Mustafa ging wat wankelen en was aangeslagen. We hadden graag gezien dat de scheidsrechter hier 8 tellen gaf. Maar goed het mocht verder waarna Mustafa viel op 1 knie, de scheidsrechter zei vervolgens break en haalde vechters uit elkaar. Freddy van Zetten ging vervolgens door met een knie techniek naar het hoofd van Mustafa na het commando break. Hierna kon Mustafa helaas niet meer verder.

We feliciteren Freddy van Zetten!

Freddy heeft het super goed gedaan en ons respect gaat ook uit naar hem voor deze mooie overwinning. Er is niks af te doen aan deze overwinning maar een paar dingen riepen wel wat vragen op bij ons.

Doorgaan nadat de scheidsrechter de vechters uit elkaar heeft gehaald is niet toegestaan maar gebeurd wel eens uit adrenaline en de roes waar een vechter zich in bevind.

Maar als je dit optelt is het wel veel wat niet echt volgens de regels ging:

1 doorgaan na het commando break

2 knie naar het hoofd, (verboden in WFCA N klasse)

3 de tegenstander raken die niet op beide voeten staat (verboden in WFCA N klasse)

Een ander puntje is nog dat de scheidsrechter Freddy van Zetten een waarschuwing gaf voor de verboden techniek, maar onze Mustafa geen herstel tijd verleende maar uit wilde tellen.

Freddy zou gewonnen hebben voor het gebeuren van de onrechtmatige techniek op TKO als we de rest niet zouden meetellen. Maar door de laatste knie was het echt over en is dat veranderd in een KO door de WFCA.

We vroegen de WFCA om uitleg over het reglement

Ze wilden geen commentaar geven en stonden niet open voor het beantwoorden van onze vragen. Helaas, maar we hebben natuurlijk begrip voor het standpunt van de WFCA in de deze. Het gaat immers om een “N” klasse partij wat wat minder prioriteit lijkt te hebben.

Was een erg leuke dag bij Akdeniz Deventer

We hebben een erg leuke dag gehad en we danken Akdeniz Gym voor hun leuke gale met een erg goede sfeer en het gevoel dat iedereen welkom is. Team Akdeniz heeft echt een passie voor de sport en dat nodigt ook andere schooltjes uit om af en toe eens deel te nemen. Wat we met veel plezier hebben gedaan.

Voor meer informatie over sportschool Akdeniz klik op deze link:

http://sportschoolakdeniz.nl/