Gemeente Apeldoorn sport, huldigt Shaolin Kungfu Apeldoorn

Woensdag 25 januari 2017 was er een huldiging van topsporters die trainen bij verenigingen in de regio Apeldoorn. Voor de eerste keer was Shaolin Kungfu & Vechtsport Apeldoorn betrokken en uitgenodigd voor deze indrukwekkende huldiging. Het Shaolin Kungfu is namelijk nooit eerder gehuldigd in de regio Apeldoorn op deze prachtige wijze.

Shaolin Kungfu Apeldoorn presteert de laatste jaren erg goed op verschillende wedstrijden, maar sommige wedstrijden zijn echt NK Nederlands Kampioenschappen of zelfs hoger. Als iemand op zo’n wedstrijd een titel wint kan deze in aanmerking komen voor de huldiging van de gemeente Apeldoorn, samen met Sportraad Apeldoorn die weer gesponsord word door Acress Apeldoorn.

De avond begon om 19:30 op het gemeentehuis te Apeldoorn nadat we aankwamen met een afvaardiging van onze school kregen we gelijk een lekkere warme kop koffie of thee. Na wat gedronken te hebben gingen we naar de raadszaal van het gemeentehuis in Apeldoorn. Het democratische hart van Apeldoorn zeg maar. Vele sporters werden gehuldigd en het event was te volgen via facebook en twitter.

Shaolin Kungfu Apeldoorn werd gehuldigd omdat dhr Douwe ter Horst een NK titel heeft behaald in 2016 voor hemzelf en natuurlijk onze vereniging. Het was een gezellige avond waarbij bijzondere prestaties van velen werden geëerd! Individuele sporten, teams, gehandicapte sporters en vele anderen kregen de sportpenning uitgereikt van de wethouder sport van de gemeente Apeldoorn Nathan Stukker.

Er waren verschillende vechtsporten aanwezig op deze huldiging, Nunchaku Do, Shotokan Karate Smaal, Shaolin Kungfu Apeldoorn en nog een paar.

Veel familie en aanhang kwamen met de sporters mee en de zaal zat helemaal vol mensen die allemaal bij deze bijzondere uitreiking wilde zijn. Aan het einde van de plechtigheden werd er een groepsfoto gemaakt van alles sporters met hun sportpenning.

Erg mooi dat de vechtsport vereniging He Yong Gan Apeldoorn ook deze bijzondere eer kreeg door uitgenodigd te worden voor deze bijzondere plechtigheid.

Top ! Kijk voor meer informatie over de sportraad Apeldoorn op: http://www.sportraad.nl/