Apeldoorn zelfverdediging voor de Roparun 2016

Roparun 2016

Workshop zelfverdediging voor de Roparun 2016 en daarmee Kika op 17 – April – 2016

Shaolin Kungfu Apeldoorn heeft zich weer ingezet voor het goede doel door met onze Krav Maga instructeurs realistische zelfverdediging te geven voor een bedrijf in Zuid Holland. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Roparun 2016 en daarmee weer naar het Kika Kanker Fonds.

Het is prachtig als je je door beoefenen van vechtsport kan inzetten voor een ander, die de verschrikkelijke ziekte kanker heeft, zelfverdediging maakt mensen weerbaarder en geeft ze meer zelfvertrouwen in de maatschappij. Ook willen we dat mensen met Kanker goed geholpen worden, en ook als de situatie uitzichtsloos lijkt of is, hopen we dat met steun de resterende tijd zo waardevol mogelijk en kwalitatief mogelijk door te brengen is voor de zieke. Veel fondsen doen wat aan deze verschrikkelijke ziekte en om daaraan bij te dragen is heel fijn en super om te doen.

We waren met 2 instructeurs rond een uur of 1 s’middags aanwezig op de locatie, de workshop ging om 13:30 van start en langzaam aan druppelden de mensen dan ook binnen. We hadden 17 deelnemers en er was drinken en heerlijke cake geregeld door het bedrijf. We hebben deze workshop vanaf basis principes tot aan meer technische aspecten gegeven waarbij het kernpunt was: hou het simpel. Voor de mensen was de workshop dan ook zeer goed te volgen en we kregen na die tijd veel positieve feedback van de deelnemers. Er waren wat deelnemers met Jiu Jitsu en Krav Maga ervaring wat erg leuk is omdat hun ook al veel kennis hebben.

Tijdens de workshop hebben we aangegeven dat we alleen opties en ideetjes aandroegen en oefenden en dat het heel erg belangrijk is om ook verder te kijken als zelfverdediging hun interesse had. Niemand heeft de ultieme waarheid en verder kijken voor horizon verbreding is dan ook erg belangrijk, zodat je van iedereen kan leren. We gaven 2 blokken, het eerste blok duurde 80 minuten, toen hebben we een 10 minuten pauze ingelast waarna we aan het tweede blok van 80 minuten begonnen!

Al met al was de workshop erg geslaagd en we hebben een heel mooi bedrag ingezameld voor de Roparun 2016.

Kijk voor meer informatie over de roparun 2016 op deze link:

www.roparun.nl

Kijk voor meer informatie over Kika Kankerfonds op:

www.kika.nl