Belgium Open 2023 Kungfu Wushu te Keerbergen

Belgium Open Competition 2023 Wushu & Kungfu

Op 28 mei 2023 gingen we naar België voor de Belgium Open Competition 2023 Wushu, Kungfu en Taijiquan Kampioenschappen. Ook het Belgisch Open werd georganiseerd door Jurgen van den Horenbeek en de Vlaamse Wushu Federatie.

Een Compleet Toernooi

Het mooie aan dit toernooi was dat het erg compleet is. Zowel Chinees Kickboksen, Moderne Wushu, Traditionele Kung Fu als Tai Chi Chuan is er present. Atleten kwamen vanuit verschillende landen en het was een goed bezocht toernooi. Voor Sanda het Chinese Kickboksen waren er veel teams uit zowel België en Frankrijk die vochten om een nationale titel.

De He Yong Gan School

Onze He Yong Gan Martial Arts school deed natuurlijk ook mee en we hadden dit keer 2 atleten die de strijd aan gingen in België. De Wushu was van hoog niveau en dit was ook te zeggen van de traditionele Kungfu en Tai Chi. Goede juryleden en scheidsrechters naast een goede professionele organisatie maakt een toernooi als dit zeker helemaal af.

Mooie Poules een echte Wedstrijd

Er waren best grote poules,  wat het maakt dat het meer een echte wedstrijd wordt want je hebt meer tegenstand en natuurlijk minder winkansen. Onze school deed mee met Jean Luc en Wesley die zich goed hadden voorbereid. Beiden hebben mooie stijlvormen en Tai Chi neergezet.

Een plezierige dag

Een leuke dag waarna we even naar een Belgische snackbar gingen om wat na te praten met eten en wat te drinken. We vonden dit een erg leuk toernooi en hij was top georganiseerd. Eerlijkheid stond voorop en de organisator was zelf zeer betrokken bij de atleten en het verloop van de hele dag. Natuurlijk willen we hier weer naartoe dus hopelijk met een wat groter team de volgende keer.

Zie hieronder de video van onze deelname aan de wedstrijden op het Belgisch Open 2023: