NK 2023 Chinese Martial Arts Championships

He Yong Gan Cup 2023

Chinese Martial Arts Tournament He Yong Gan Cup NK 2023

Wederom organiseerden wij op zaterdag 8 juli 2023 in sportcentrum Matenpark, Heemradenlaan 130 te Apeldoorn. Dit was de Dutch Open 2023 He Yong Gan Cup een Chinese Martial Arts Tournament. Ook was dit een unieke kans voor mensen om kennis te maken met de traditionele Chinese krijgskunsten.

Deelnemers He Yong Gan Cup 2023

Deelnemers van verschillende scholen ’streden’ om de He Yong Gan Cup en er waren vechtsport stijlen van Shaolin Kungfu, Moderne Wushu, Hsing Yi en Tai Chi Chuan in traditionele en moderne stijlen. Maar ook Tuishou Push Hands en Chinees Kickboksen in de vorm van Sanda (vrij gevecht).

Verschillende Vechtsport Stijlen

Verschillende stijlen van Chinese vechtsport, deelnemers uit 5 verschillende landen waaronder China en veel publiek maakte dit toernooi aantrekkelijk voor velen. De poules waren op leeftijd ingedeeld en de kracht van de vele onderdelen op deze wedstrijddag maakte een gevarieerde deelname mogelijk.

Deelnemers en Samenwerking He Yong Gan Cup

Recreanten maar ook topatleten namen deel aan ons toernooi. Door de samenwerkingen met de Federatie Oosterse Gevechtskunsten FOG, Stichting Taijiquan Nederland STN, Nederlandse Krijgskunst Federatie NKF, Double Dragon Martial Arts Waddinxveen. Maar ook de vele sponsoren zoals Budo Shop.nl, Aiki Budo, Kungfu Supply.nl maakten het compleet. Deze organisatie is veel werk en veel geregel maar ook heel erg leuk om te doen.

Prachtige Bewegingen

De schoonheid en ogende sierlijkheid van de bewegingen is eveneens een belangrijk element voor de beoefenaren en was een genot voor het oog voor het publiek, Ook is het Push Hands en de Sanda wedstrijden voor Chinees Kickboksen een groot spektakel om te zien. Altijd al wilden wij een complete wedstrijd neerzetten met verschillende elementen en dit is ons wederom gelukt.

Organisatie Dutch Open He Yong Gan Cup 2024

We zijn alweer bezig met het organiseren van de volgende wedstrijden. Wij gaan kijken of we weer alles bij elkaar krijgen voor de He Yong Gan Cup 2024. Een nieuwe editie zou weer helemaal te gek zijn.

Zie hieronder een indruk van de Dutch Open Chinese Martial Arts Tournament 2023 in Apeldoorn Nederland: