Succesvol in België op Karate Toernooi “Bekers van Brabant”

Karate

Deelname België ‘Bekers van Brabant’ Karate Toernooi

Op  20 november 2022 reden we naar België voor de deelname aan het toernooi ‘Bekers van Brabant’. Dit is een toernooi wat elke jaar plaatsvindt in Dworp België. We hadden 1 deelnemer namelijk Wesley Broekhuis die met stijlen van Shaolin Kung Fu deelnam aan het onderdeel Kata en Semi contact sparren. Het lukte om een mooie 2de plaats te pakken dus de zilveren medaille ging mee naar Nederland.

Deelname van He Yong Gan

We deden zoals eerder gezegd mee met Kata en punt – sparren. Voor deze wedstrijd had Wesley een Karate pak aangeschaft om te voldoen aan de kledingvoorschriften. Binnen het onderdeel Kata deed Wesley de vormen: Xiao Hong Quan en Da Pao Quan. De wedstrijd kata was leuk ingedeeld om te winnen moet je 2 vormen lopen. De eerste keer werd er een score aangehangen en de 3 beste werden naar voren gehaald. Vervolgens was er een 2de ronde waaruit de winnaar werd bepaalt. Wesley liep zijn vormen netjes, alles kan altijd beter natuurlijk. Maar de uitvoeringen van Wesley leverde een wel verdiende 2de plaats op.

Verschillende deelnemers

Verschillende Karate scholen uit België, Frankrijk en wat andere landen deden mee. Zo waren er veel verschillende stijlen Karate aanwezig. Stijlen als, Kyokushin, Shotokan, Wado Ryu, Freestyle Karate en meer. Het onderdeel Kata was spectaculair en er waren atleten binnen alle niveaus en van jong tot oud. We waren de enige deelnemende Shaolin school maar onze inschrijving werd geaccepteerd en verwelkomt door de organisatie.

Een mooie dag

De ‘Bekers van Brabant’ was een te gek toernooi waar we een volgende keer zeker weer bij willen zijn. De jury en scheidsrechters waren professioneel en eerlijk. Ze hadden ook echt oog voor de deelnemers, waardoor het ondanks de individuele strijd erg gemoedelijk voelde.

Hieronder vind u een video verslag van onze deelname aan de Bekers van Brabant in Dworp België: