Deelname cursus zelfverdediging in Almelo

29 januari 2017, Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee aan een cursus realistische zelfverdediging in Almelo. Dit was was bij reality based instructeur Sanne de Jong uit Almelo van pocketstick.nl. De dag werd goed bezocht en er waren verschillende instructeurs van de zogenaamde reality based zelfverdediging zoals, Krav Maga, Systema, en anderen.

De dag begon om 10:00 in de ochtend en duurde tot 17:30 een hele dag trainen met de Kubotan/Pocketstick in Almelo. De pocketstick is een sleutelhanger vaak een cilindervormig staafje metaal wat erg goed kan dienen ter zelfverdediging. We deden voor de 2de keer mee aan deze prachtige workshop, want we hebben in het verleden ook al eens eerder les gehad van Sanne de Jong op dit vlak.

Het is bijzonder om te zien, hoeveel er mogelijk is met een pocketstick en wat je er allemaal mee kan doen om jezelf, maar ook anderen te beschermen in een geval van nood. Met de Kubotan kunnen er pijnprikkels worden gegeven, er kan mee worden geslagen, geprikt en ook de sleutels zijn een wapen. Een zeer handige tool voor selfdefense dus.

Het Kubotan zelfverdediging systeem van Pocketstick.nl is zeer geavanceerd en uitgebreid van opzet. Zo is er een heel gedeelte aan drills, een heel gedeelte aan grond technieken en verschillende scenario’s van zelfverdediging. Het Kubotan van pocketstick.nl heeft 5 levels aan kennis die te behalen zijn voor de deelnemer. Elke keer dat je deelneemt aan een workshop kan je in principe (als je slaagt) een level omhoog gaan.

Je ziet vaak ook politie mensen en mensen van de beveiliging en profilers op deze workshops afkomen, soms om te verfrissen en soms om echt nieuwe dingen te leren. Ook leraren vechtsport, close combat en anderen willen vaak de instructeurs bevoegdheid halen zodat ze er ook les in kunnen gaan geven.

Ook interesse in een workshop neemt u dan contact op met: http://www.pocketstick.nl