Flemish Open Kampioenchappen 7 medailles voor Shaolin Apeldoorn

vechtsport Apeldoorn

De datum was 9 maart 2019 en wederom nam onze martial arts school deel aan een groot vechtsport toernooi in België. Gehouden in Aarschot en georganiseerd door de Vlaamse Wu Shu federatie en Jurgen van den Horenbeek. De deelnemers waren ditmaal: Laura Bonthuis, Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza en Douwe Geluk. Verschillende poules en onderdelen vormden het strijdtoneel. Zo was er: Traditioneel en Modern Taolu ongewapend en gewapend. Ook was er Sanda Kickboksen en Tai Chi Chuan in verschillende stijlen. Laura Bonthuis, Douwe ter Horst en Argentina Cotcheza deden mee met Shaolin Kung Fu en Tai Chi Chuan. Douwe Geluk deed alleen mee in de Tai Chi Chuan divisie.

Kampioenschappen in Aarschot  een open Belgisch toernooi

Meer dan 300 atleten vanuit heel Europa waren aanwezig en ze streden natuurlijk om maximaal resultaat te halen binnen hun categorie poule en discipline. Dit was een groot toernooi met veel deelnemers en een volle tribune publiek. De sfeer was goed en sportief wat een toernooi als dit ten goede komt. Het werd gehouden in een grote sporthal, daar vonden verschillende disciplines plaats op verschillende vlakken in de zaal. Dus je had dat Sanda gevechten naast moderne Wu Shu, traditionele Kung Fu en Tai Chi grotendeels tegelijk plaats hadden. Van ons team won Laura Bonthuis Goud met Luohan Quan en Brons met Chen style Tai Chi Chuan. Argentina Cotcheza won zilver met Wu style Tai Chi Chuan en Goud met de Da Mo Cane vorm. Douwe Geluk won goud met de Chen waaier en brons met de Chen stijl rechtzwaard vorm. Douwe ter Horst won een bronzen medaille met de Shaolin speervorm.

Said Belabed was ook in Aarschot

Ook was Said Belabed aanwezig om te helpen bij de organisatie. Ook deden er wat Hung Gar leerlingen van Said zijn school mee aan dit toernooi. Said vertelde, dat hij ons niveau erg goed vond en dat hij respect had voor het grote aantal deelnames dat Shaolin Kung Fu Apeldoorn jaarlijks heeft. Al met al een mooie, geslaagde en succesvolle dag in het Belgische Aarschot.