Succes op de Guo Shu Cup 2022 te Amsterdam

Guo Shu Cuo 2022

Guo Shu Cup 2022 te Amsterdam

Op 6 november 2022 nam Shaolin Kung Fu Apeldoorn met 4 atleten deel aan de Guo Shu Cup 2022 in Amsterdam we wonnen 2 bronzen medailles. De Guo Shu Cup is een toernooi voor de Chinese vechtsporten waarbinnen Traditionele Kungfu in verschillende stijlen, Moderne Wushu en Tai Chi het tegen elkaar opnemen.

De Deelnemers

Dit jaar deden we mee met Peter Polman, Wesley Broekhuis, John Schavemaker en Jean Luc Grandjean. Peter deed de Shi San Qiang 13 speer vorm en Qi Xin Quan. Wesley Broekhuis deed Da Pao Quan en Shi San Qiang 13 speer. John nam deel met de Ba Bu Lian Huan Quan en de Shi San Qiang. Jean Luc Grandjean deed Da Mo Jian rechtzwaard en Taizu Chang Quan.

De Deelnemende Scholen

Veel scholen uit Nederland, maar ook internationaal deden met hun atleten mee aan deze wedstrijden. Binnen zowel traditioneel, Wushu als Shaolin lieten de atleten hun beste technieken zien voor een jury. De sfeer was goed en veel scholen kennen elkaar van eerdere deelnames waardoor er een leuke sportieve sfeer hing.

De Uitslagen

Jean Luc Grandjean won 2x brons met zowel rechtzwaard als zijn ongewapende vorm. Wesley Broekhuis had een 4de en 5de plaats. Peter eindigde ook op een 4de en 5de plaats. John had 2x een 4de plaats.Al met al een goede uitslag voor de deelnemers en de ervaring van het meedoen nemen ze weer mee naar een volgende keer.

De Organisatie van de Guo Shu Cup

De Guo Shu Cup.2022 werd georganiseerd door Liuhemen, Henny Eleonora. Dit is zeer professioneel gedaan en het toernooi liep soepel en lekker door. Een prachtig evenement waar we al vaak aan meegedaan hebben en ook vaker aan mee willen blijven doen. We hebben veel plezier gehad en namen toch 2 prijsjes mee.

Hieronder ziet u een video verslag van onze deelnemers aan de Guo Shu Cup 2022: