Karate Do van Elburg SKVE bij Shaolin Kungfu Apeldoorn

Karate Do van Elburg SKVE verzorgde gastles bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn

Het was een eer om 1 van de oudste karate scholen van Apeldoorn in onze club te mogen ontvangen voor een gastles. Ben van Elburg, Karate leraar uit Apeldoorn geeft al sinds de jaren tachtig les in het Shotokan Karate. We houden van horizon verbreding in de vechtsport en omdat je nooit uitgeleerd raakt is het altijd goed om een gastdocent te laten komen. Nieuwe kennis, nieuwe inzichten nieuwe oefen methoden van alles kun je leren en van alles is te leren.

De SKVE Karate Do van Elburg gastles in onze Shaolin school werd verzorgd door Sensei Ronald van Looij een 3de dan KBN ( Karate Bond Nederland )Karate leraar van de SKVE. De deelnemende leerlingen gingen vol enthousiasme en inzet de oefenstof van Sensei van  Ronald van Looij tegemoet. Er werd begonnen met een pittige warming up, waarna er “kihon” ( basis) werd doorlopen. Gevolgd door een demonstratie door Ronald van Looij van Heian Godan de 5de kata van de heian serie in het Shotokan Karate.

Na de prachtige demonstratie van Sensei van Looij was het de beurt aan de deelnemers om zelf een karate kata te ervaren. De kata Heian Shodan werd uitgelegd en aan geleerd aan de deelnemers. De deelnemers deden goed mee en het kata lopen was zeer leuk om te doen. We kregen later nog een Karate Kata demonstratie van Sensei Ronald van Looij in het prachtige kata Unsu, de kata die vaak wint op wedstrijden mits hij goed strak gelopen. De demonstratie was prachtig en de deelnemers van de gastles waren erg onder de indruk van deze mooie loopvorm.

Na deze demonstratie werd er verder gegaan in de technieken voor zelfverdediging, wat als iemand je vastpakt? wat als iemand je stoot? wat als iemand je schopt?. Super leuk om dit ook eens te ervaren vanuit de Shotokan Karate benadering. Er werden ontwijkingen en armklemmen geoefend, weringen en tegenaanvallen. De deelnemers vonden het allemaal geweldig en zeer leuk om te doen.

Toen het onderdeel zelfverdediging vanuit de karate benadering klaar was, werd er verder gegaan met voorbereidende spar oefeningen. Eerst werd de gevechtsstand geoefend, voetenwerk, instappen en stoten en trappen. Dit was naast erg leuk ook nog eens zeer goed voor de conditie en lekker intensief. Toen de basis doorlopen was gingen de deelnemers zelf sparren in de vorm semi contact onder de deskundige leiding van Sensei Ronald van Looij. Het sparren ging goed en er werden verschillende vormen van het sparren doorlopen.

Na een fijne cooling down werd de les afgesloten waarna Shaolin Kungfu Apeldoorn ook een korte demonstratie voor Sensei Ronald van Looij gaf. Al met al een geweldig leuk en plezierige les van de SKVE Shotokan Karate van Elburg en dit is wat ons betreft zeker een keer voor herhaling vatbaar.

Hartelijk dank aan Shotokan Karate van Elburg SKVE, Ben van Elburg, Ronald van Looij.

Over onze gastdocent Ronald van Looij

Naam: Ronald Looij

Geboortedatum: 22 juni 1988

Persoonlijk lidnummer KBN: 67682

Aansluitnummer Stichting Karate-do van Elburg :06-012

opleiding en kwalificaties:

2006-2008 Cios opleiding (niveau 3) Stream :LOBOS, Keuzenvakken : SLS Leider en  zelfverdediging instructeur.

2010-2012 Sport en beweging (niveau 4) Stream :LOBOS

2015  Erkenning Leraar Karate-do (KBN leraarschap karate-do niveau 4)

2015  Examintor Shotokan 4e Platform (KBN)

Behaalde Dangraden:

1e Dan JKA 22-11-2000

2e dan JKA 12-06-2004

3e Dan KBN 25-05-2014

Werkervaring :

2001-2015 Assistent van Ben van Elburg

2014 verzorgen van weerbaarheids trainingen (Weerbaarheid apeldoorn)

2015- Karate-do leraar bij Stichting Karate-do van Elburg 2015

Wedstrijdcarriére

1998 -3e plaats Zuid-Afrikaanse Kampioenschap JKA kumite

2000/2001- All Round Kampioen JKA Kata en kumite

2005- Beker der bekerwinnaar 2005 JKA kata /kumite

2006- Europees Kampioenschap JKA  kumite  /3e Kata

-Maakte deel uit van de Provinciale Karate Team Noord West (Zuid-Afrika)

-Maakte deel uit van WJKA Nederlandse/Belgische selectie team JKA

-1997-2015 mij carriere als wedsrijd karateka , heb ik veel poduimplaatsen behaald zowel Nationale als Internationale wedstijden(kata , kumite, team kata en team kumite )

bron: SKVE website:  http://www.skve.nl/ronald-looij/