Sanda Sanshou Kickboksen Thaiboksen

kickboksen full contact training

Full Contact groepslessen voor iedereen?

Jazeker, bij ons kan iedereen full contact beoefenen op recreant niveau. Ook wat hoger niveau kan, voor diegenen die graag een wedstrijdje kickboksen willen proberen.

We behandelen ook lessen in het Kickboksen wat in China, Sanda Sanshou heet. Deze manier van trainen is gebaseerd op full contact. Je zou kunnen zeggen dat het full contact alleen maar hard is en geen regels zou bevatten. Niets is minder waar! Kickboksen bestaat uit stoten, trappen, combinaties, blokken, clinch en nog veel meer andere technieken. Anders dan bij het moderne kickboksen word in China een sanda wedstrijd op een vlak uitgevochten en niet in de ring.

Heel sporadisch zullen we ook meedoen in de J klasse of N klasse voor het kickboksen. We hebben niet vaak mensen die dat graag willen, maar af en toe wil iemand het proberen. Voor diegenen bieden we de optie tot het doen van een wedstridje wel. Daarbij hebben we goede trainers in onze school en ook aardig wat mensen met een lange achtergrond in het kickboksen.

Pak en Grijp Technieken Chinees Kickboksen

Binnen het sanda zijn verschillende pak en grijp technieken ook toegestaan, voor de rest lijkt het enorm veel op kickboksen of thaiboksen. De wedstrijden zijn vaak erg intens en want de technieken die gemaakt worden hoeven niet ingehouden te worden zoals dat bij het semi contact wel het geval is.

Het belangrijkste in onze trainingen is met name de veiligheid. Als iets onveilig wordt beginnen we er niet aan.

Grondtechnieken

Naast het staande werk doen we geregeld ook grondtechnieken. De instructeur van Shaolin Apeldoorn beoefent Brazilian Jiu Jitsu bij Rickson Gracie Jiu Jitsu in Amsterdam. Wat technieken en elementen van het BJJ worden soms dus ook in onze lessen gedaan.

Er zijn niet veel mensen die de ring in willen stappen dus gewoon veilig en leuk trainen binnen een prettige sfeer is ook gewoon mogelijk natuurlijk. De technieken en oefeningen worden rustig en op een veilige manier aangeboden aan een ieder die dat graag wil leren.