Max Tack Tai Chi Workshop van 9 juli 2021

Max Tack Workshop

Max Tack Workshop Yang stijl Tai Chi Chuan 9 – Juli – 2021

Max Tack is bekend van Max Tack Tai Chi Apeldoorn en Max Tack trainingen. Docent Max geeft al jaren les en is onderlegd in de Yang stijl. Op 9 Juli 2021 hadden wij de eer om een prachtige workshop van sifu Max te mogen ontvangen. Deze workshop was voor leden van Shaolin Kung Fu Apeldoorn He Yong Gan Martial Arts. Daarbij hebben we dit evenement ook iets naar buiten toe gepromoot. De thema’s van deze workshop waren: Yang Tai Chi Jian 30 Vorm, 5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi en Tui Shou Pushing Hands.

Eerst 5 Elementen Qi Gong

Max Tack vind het altijd prettig om dergelijke workshops te starten met wat Qi Gong als zeg maar, een warming up. Het lichaam beweegt met niet al te lastige oefeningen en maakt zich klaar voor de andere thema’s binnen deze training. Waar het Tai Chi Chuan “Taijiquan” een oude vechtsport is, is het Qi Gong medisch van aard. Sifu Max Tack heeft deze Qi Gong oefeningen geleerd in China van dr Xie Peiqi. De oefeningen waren niet heel moeilijk maar dienen veel herhaald te worden. Herhaling is om de juiste interne effecten te krijgen. De 5 Elementen Qi Gong oefeningen van dr Xie Peiqi zijn op de link hieronder terug te zien:

5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi

De Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Na de Qi Gong gingen we verder met de yang Tai Chi Jian 30 Vorm. De Jian is het rechtzwaard binnen de Chinese vechtsporten. Er zijn vele oefeningen mee en van oudsher hebben de Chinezen deze bewegingen in vormen verwerkt. De vormen oefen je zodat je vaardigheid en gevoel ontwikkeld met het wapen. De vorm begon en Sifu Max zei dat we goed moesten zakken in de heup en lies om de bewegingen natuurlijker te maken. Gretig volgden de deelnemers de les. Deze vorm werd als erg leuk ervaren,  maar natuurlijk gaat het allemaal wel erg snel op een workshop als deze. Max gaf ons aan het einde de hele vorm op papier mee. Globaal kenden de leerlingen de volgorde en de basis was tevens gelegd door het vele herhalen. Veel van onze leerlingen hebben de hele vorm uitgewerkt en hij is dan ook hieronder terug te zien:

Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Tui Shou Pushing Hands

Het laatste onderdeel van deze workshop was het Pushing Hands ook wel eens klevende handen genoemd. Max leerde de groep wat basis en gevorderde dingen, waardoor het Pushing Hands van de deelnemers vanuit een andere invalshoek werd benaderd. De partneroefeningen binnen Pushing Hands werden ook gekoppeld aan zelfverdediging waardoor wat duidelijker werd van het hoe en waarom van de verschillende oefeningen.

Een deelname Certificaat

Aan het einde van de workshop kreeg elke deelnemer een leuk certificaat van deelname. Ook konden deelnemers een foto maken met Max Tack. Natuurlijk werd hier gebruik van gemaakt en daarmee was deze workshop zeer geslaagd, op naar een volgende keer!

Voor meer informatie over Max Tack klik hier:  https://www.maxtack.nl/

VIDEO: Max Tack Tai Chi Workshop bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn 9 - juli - 2021