Nieuws Shaolin Sportschool Apeldoorn

Wedstrijden Chinese Vechtsport “The He Yong Gan Cup” Apeldoorn 2022

Open Nederlands Kampioenschappen Chinese Vechtsport

Open Nederlands Kampioenschappen 2022 “The He Yong Gan Cup”

Het was een ludiek idee van de twee stagiaires en vechtsport leerlingen van Shaolin Kungfu & Tai Chi Apeldoorn. Ze wilden op zaterdag 2 juli 2022 een groot toernooi organiseren waarin veel facetten van de Chinese krijgskunsten bij elkaar komen. Frederik Jan Jungen volgt de opleiding Leraar Martial Arts van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten de FOG. Wesley Broekhuis volgt MBO Sport en Bewegen niveau 3 Leider Sport en Recreatie oftewel LSR3. Toevallig moesten beiden een evenement organiseren voor hun opleiding en besloten om de krachten te bundelen. Na dit idee weren ook modern Wushu docent Niek op ‘t Ende en docente Cora Postma – Telman erbij gevraagd omdat ook zij de LMA opleiding volgen.

Een groot project

Het samenvoegen van deze ervaren mensen heeft ervoor gezorgd dat er veel tegelijk in gang kan worden gezet en alles als een puzzel bij elkaar komt. Complexe vraagstukken worden goed en professioneel opgelost en ook officiële organisaties zoals de Federatie Oosterse Gevechtskunsten, Stichting Taijiquan Nederland, Accres, de gemeente Apeldoorn en vele anderen dragen hun steentje bij. De corona periode van lockdowns hebben er bij sportend en bewegend Nederland flink ingehakt. Voor de Chinese Vechtkunst probeert het Team van de The He Yong Gan Cup de boel weer uit het stroop te trekken zo vlak na de Corona periode.

De naam: He Yong Gan Cup

We doen een Chinese vechtsport toernooi, maar we hadden naast Open Nederlandse Kampioenschappen, Dutch Open 2022 nog geen naam. Het bijzondere idee kwam om deze wedstrijden de “He Yong Gan Cup” te noemen omdat de initiatief nemers beiden trainen bij sportschool He Yong Gan in Apeldoorn. Na het hebben van de naam konden grotere dingen van start gaan zoals het maken van posters en ander promotie materiaal.

Vele scholen zijn uitgenodigd

Veel scholen zijn uitgenodigd waaronder de school van Loe Hoyer, Danla Shaolin Kungfu, Shaolin Kungfu Haarlem, Mei Hua Wu Xiao, Shaolin Kungfu Brummen, Pack Mee pai Nijmegen, Wing Chun scholen etcetera. Ook Tai Chi scholen als Inner Touch Tai Chi Zwolle, Tai Chi Kennemerland van Jan Langedijk en anderen. Uit binnen en buitenland komen er deelnemers waaronder een Sanda vechtsport team uit Egypte. Het evenement is groot en probeert verschillende onderdelen met elkaar te laten strijden op dezelfde dag. Vaak zie je toch dat van deze stijltoernooitjes meer over 1 facet gaan namelijk Taolu, om dit feit is er op de He Yong Gan Cup ook Tui Shou onder leiding van bekend hoofdscheidsrechter Erik Dreyer.

Voor meer informatie of aanmelden kijk op op de site van Traditional Chinese Martial Arts Tournament: https://www.tcma-tournament.com

U kunt ook mailen naar: info@tcma-tournament.com

Andere sites:

Federatie Oosterse gevechtskunsten: https://www.fogevechtskunsten.nl/

Stichting Taijiquan Nederland: https://www.taijiquan.nl

Deelname Guo Shu Cup 2021 Amsterdam

Wedstrijden Amsterdam

Deelname aan de Guo Shu Cup 2021

Op zondag 21 november deed onze school mee aan de Guo Shu Cup wedstrijden van 2021 in Amsterdam. Deze wedstrijden voor Chinese vechtsporten worden jaarlijks georganiseerd door Sifu Henny Eleonora. We hadden een klein team van 3 deelnemers maar we wilden ondanks de maatregelen graag weer eens deelnemen aan een wedstrijdje. Het mini team bestond uit Peter, Jean Luc en Wesley.

Genoeg deelnemers

De Guo Shu Cup 2021 was wat kleiner dan voorgaande jaren, doordat waarschijnlijk veel atleten het misschien lastig vonden om in te schrijven vanwege de corona maatregelen. Maar minder is niet erg, als er maar genoeg zijn om een leuk wedstrijdje neer te zetten en dit was zeer zeker gelukt.

Een stijl toernooi

Het toernooi de Guo Shu Cup ging dit keer over stijlvormen dus besloten we mee te doen met de volgende vormen: Xiao Hong Quan, Da Hong Quan, Luohan Quan, Zhui Feng Dao, Zhui Feng Gun en een Shaolin Double Dagger vorm. Op dit toernooi waren wat kleine poules en anderen waren weer heel groot met 12 tot 14 mensen. Ons team liep de vormen goed en netjes uit en het lukte Jean Luc om met de zwaardvorm Zhui Feng Dao een mooi 3de plaats brons binnen te halen.

Goed georganiseerd

Zoals we van Henny Eleonora gewend zijn was de Guo Shu Cup 2021 erg goed georganiseerd ondanks de nog veel geldende Corona maatregelen. Soms kunnen in zo’n tijd bepaalde evenementen en sport toernooien alleen met kunst en vliegwerk van de grond komen.

Tevreden over onze deelname keerde het team van Shaolin Kungfu Apeldoorn terug naar Apeldoorn maar niet voordat even lekker gegeten hadden bij een zaak in Amsterdam. Deze gezelligheid en de sfeer op zo’n is altijd geweldig dus we kijken alweer uit naar een volgende wedstrijd.

Website van de Guo Shu Cup: http://www.guoshucup.nl/

Website van Liuhemen: https://www.liuhemen.nl/

Succesvolle Wu Wei Cup 2021 een Taijiquan Toernooi

Wu Wei Cup 2021 Taijiquan

Deelname aan de Wu Wei Cup 2021

Tussen 12 augustus en 5 september hebben we voor de 2de keer deelgenomen aan de Wu Wei Cup. De Wu Wei Cup is een Tai Chi Chuan toernooi dat georganiseerd wordt Jan Leminsky van de Wu Wei Shule in Hamburg. Er waren ongewapende en gewapende categorieën en ook werd er ingedeeld op ervaring. Ons team bestond dit jaar uit: Wim Rensen ( Yang en Chen stijl ), Frederik Jan Jungen ( Yang en Chen stijl ), Wesley Broekhuis ( Yang en Chen Stijl ) en Theresia Pang ( Yang en Chen stijl ). We wonnen 11 plaatsen in de top 3 met ons Tai Chi Apeldoorn team.

De Deelnemers en Jury

Er waren deelnemers uit verschillende landen. Zo deden er mensen mee uit Duitsland, Canada, Italië, Zwitserland en Nederland. Vele ongewapende en wapen stijlen kwamen aan bod en de niveaus waren goed. Juryleden kwamen uit verschillende landen en een bekend jurylid was Jun Zhang uit China https://www.longbao.de . De beoordeling van de Tai Chi stijlen ging door middel van een score voor elk gedane stijl. Van deze score werd de hoogste en laagste score verwijderd en van de overige punten het gemiddelde genomen. Dit leidde dan tot de eindscore.

Met welke Stijlen hebben we iets gewonnen?

Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Chen Tai Chi Jian 49 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy aka Theresia Pang won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

Al met al een geslaagde deelname

Gezien dit toernooi zijn we tevreden met de uitkomst van maar liefst 11 podium plaatsen.. Onze deelnemers hebben goed geoefend en een goed resultaat behaald. Winnen is natuurlijk leuk maar het gaat meer om de ervaring van het meedoen zodat je die kan meenemen naar een volgende keer.:

Video Impressie van de Wu Wei Cup 2021

Max Tack Tai Chi Workshop van 9 juli 2021

Max Tack Workshop

Max Tack Workshop Yang stijl Tai Chi Chuan 9 – Juli – 2021

Max Tack is bekend van Max Tack Tai Chi Apeldoorn en Max Tack trainingen. Docent Max geeft al jaren les en is onderlegd in de Yang stijl. Op 9 Juli 2021 hadden wij de eer om een prachtige workshop van sifu Max te mogen ontvangen. Deze workshop was voor leden van Shaolin Kung Fu Apeldoorn He Yong Gan Martial Arts. Daarbij hebben we dit evenement ook iets naar buiten toe gepromoot. De thema’s van deze workshop waren: Yang Tai Chi Jian 30 Vorm, 5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi en Tui Shou Pushing Hands.

Eerst 5 Elementen Qi Gong

Max Tack vind het altijd prettig om dergelijke workshops te starten met wat Qi Gong als zeg maar, een warming up. Het lichaam beweegt met niet al te lastige oefeningen en maakt zich klaar voor de andere thema’s binnen deze training. Waar het Tai Chi Chuan “Taijiquan” een oude vechtsport is, is het Qi Gong medisch van aard. Sifu Max Tack heeft deze Qi Gong oefeningen geleerd in China van dr Xie Peiqi. De oefeningen waren niet heel moeilijk maar dienen veel herhaald te worden. Herhaling is om de juiste interne effecten te krijgen. De 5 Elementen Qi Gong oefeningen van dr Xie Peiqi zijn op de link hieronder terug te zien:

5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi

De Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Na de Qi Gong gingen we verder met de yang Tai Chi Jian 30 Vorm. De Jian is het rechtzwaard binnen de Chinese vechtsporten. Er zijn vele oefeningen mee en van oudsher hebben de Chinezen deze bewegingen in vormen verwerkt. De vormen oefen je zodat je vaardigheid en gevoel ontwikkeld met het wapen. De vorm begon en Sifu Max zei dat we goed moesten zakken in de heup en lies om de bewegingen natuurlijker te maken. Gretig volgden de deelnemers de les. Deze vorm werd als erg leuk ervaren,  maar natuurlijk gaat het allemaal wel erg snel op een workshop als deze. Max gaf ons aan het einde de hele vorm op papier mee. Globaal kenden de leerlingen de volgorde en de basis was tevens gelegd door het vele herhalen. Veel van onze leerlingen hebben de hele vorm uitgewerkt en hij is dan ook hieronder terug te zien:

Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Tui Shou Pushing Hands

Het laatste onderdeel van deze workshop was het Pushing Hands ook wel eens klevende handen genoemd. Max leerde de groep wat basis en gevorderde dingen, waardoor het Pushing Hands van de deelnemers vanuit een andere invalshoek werd benaderd. De partneroefeningen binnen Pushing Hands werden ook gekoppeld aan zelfverdediging waardoor wat duidelijker werd van het hoe en waarom van de verschillende oefeningen.

Een deelname Certificaat

Aan het einde van de workshop kreeg elke deelnemer een leuk certificaat van deelname. Ook konden deelnemers een foto maken met Max Tack. Natuurlijk werd hier gebruik van gemaakt en daarmee was deze workshop zeer geslaagd, op naar een volgende keer!

Voor meer informatie over Max Tack klik hier:  https://www.maxtack.nl/

VIDEO: Max Tack Tai Chi Workshop bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn 9 - juli - 2021

Workshop: shifu Giel Puts Yang stijl Tai Chi Dao en Selfdefense

vechtsport Apeldoorn

Elk half jaar nodigt Shaolin Kung Fu Apeldoorn een gastleraar uit van een andere vechtsport of een traditionele martial arts stijl. Dit keer nodigden we Shifu Giel Puts uit van de Luohan Fang Fa Shaolin Kung Fu uit Roermond. Shifu Giel Puts was een leerling van Shaolin Monnik Shi Sugang. Ook heeft Giel daarbij altijd Yang stijl Tai Chi Chuan getraind. We nodigden shifu Puts ditmaal uit om een Yang stijl Tai Chi Dao ( breedzwaard ) workshop te verzorgen, op onze Shaolin Kung Fu school. De bedoeling was om deze workshop eerst voor alleen onze leden te houden. Maar we vroegen uiteindelijk ook mensen van buitenaf en andere scholen.

Tai Chi & Vechtsport leraar Giel Puts en zijn Workshop

Giel Puts is een volger van de Luohan stijl en zijn school draait om deze stijl van Shaolin. Daarnaast geeft Giel ook les in Chinees Kickboksen en Yang stijl Tai Chi Chuan. Shaolin Kung Fu Apeldoorn is al jaren goed bevriend met de school van shifu Giel. We doen veel dingen dan ook samen met onze scholen. Nadat we iedereen ingecheckt hadden kon de workshop van start gaan. We vroegen een donatie van 10 euro per leerling voor reiskosten en een leuke goodiebag voor shifu Giel Puts en zijn assistent Frank Rijks.  Rond 20:00 lieten we de les beginnen en gingen de deelnemers aan de slag.

Yang stijl Tai Chi Chuan, Yang Tai Chi Dao de Breedzwaard vorm

De hele Yang Tai Chi Dao vorm werd aangeleerd aan de deelnemers. Natuurlijk zal deze vorm in het begin na de workshop niet meteen heel goed zijn.  Maar het doel is om eerst  de bewegingen te onthouden. Nadat men weet hoe de vorm gaat begint het pas echt, dan moeten de bewegingen maanden, zo niet jaren fijn geslepen worden zo dat er steeds verbetering plaatsvindt. Door het beoefenen van Tai Chi ontwikkel je een scherpe geest in een vloeiend lichaam. De Yang Tai Chi Dao vorm is een vorm die qua moeilijkheid goed te doen is. Maar als men deze vorm kent vind de verbetering voor ieder individu anders plaats, elk lichaam is anders.

Zelfverdediging van Shifu Giel Puts

Na de Yang Tai Chi Dao vorm ging shifu Giel Puts verder met wat zelfverdediging. De technieken en toepassingen die hij behandelde met partner komen uit de Luohan stijl. Verschillende reacties, en verdedigingstechnieken werden uitgevoerd op verschillende aanvallen. Ook elementen uit vormen werden toegepast zodat mensen begrepen welke Luohan bewegingen voor welke technieken stonden.

Een leuke, leeerzame workshop waarvoor we shifu Giel Puts bedanken en hem zeker nog een keer zullen uitnodigen in de toekomst.

Klik op deze link om te kijken op de website van Shifu Giel Puts: http://www.shaolinkungfulimburg.nl/

.

IWUF Wereld Kampioenschap 2019 in China: He Yong Gan leerlingen met 2x brons erg succesvol

vechtsport Apeldoorn

Meedoen aan het Wereldkampioenschap voor Chinese vechtsport in China is een droom van velen! Echter, niet veel maken het waar!

WK 2019 in Emeishan China

Laura Bonthuis en Douwe Geluk hebben veel nationale en internationale wedstrijden gewonnen. Zij hebben ook ook op het Europees Kampioenschap 2019 te Rusland goed gepresteerd. Door deze presaties, kregen zij ook een toelating voor het Wereldkampioenschap 2019 in Emeishan te China. Na de selectie van het NOC NSF, de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en Loe Hoyer mochten Laura Bonthuis en Douwe Geluk wederom Nederland vertegenwoordigen. Ditmaal ging de reis naar China, naar de prachtige stad Emeishan. De berg Emei is ook bekend van een van China zijn beroemdste Kung Fu stijlen.

Verschillende Chinese vechtsport stijlen

Op dit Wereldkampioenschap van de IWUF International Wu Shu Federation waren meer dan 5000 deelnemers present. De deelnemers varieerden van jeugd tot volwassenen die elkaar bestreden binnen nagenoeg alle facetten van Chinese vechtsporten. Te denken valt aan moderne Wu Shu, Traditioneel Kung Fu, Tai Chi Chuan, Pushing Hands, Chinees Kickboksen, Partnergevechten en Qi Qong. Laura Bonthuis deed voor Tai Chi mee met de Chen stijl Xinjia Yi Lu vorm. In de Shaolin Kungfu poule deed zij wederom de zwaard schild vorm waarmee ze 3de werd op het EK in Moskou. Douwe Geluk deed mee met Shaolin Tai Chi Rou Quan en de Chen stijl Taiji 24 waaiervorm. Dit toernooi duurde een week waarin de atleten ieders 2x keer in actie kwamen.

Hoe hebben onze leerlingen het gedaan?

Laura Bonthuis was wederom fenomenaal en pakte de 3de plaats brons met haar traditionele dubbele wapenstijl: de zwaard schild vorm.  Ook met Chen stijl Tai Chi deed Laura het erg goed want ze werd 4de in een enorm grote poule. In deze poule zaten veel goede Chen stijl atleten. Douwe Geluk won op het WK met de Chen 24 waaiervorm ook een bronzen medaille. Daarnaast deed hij Shaolin Rou Quan maar viel daarmee niet in de prijzen. Kortom, 2 prijzen op het wereldtoneel door twee leerlingen van de Shaolin Kung Fu vechtsportschool uit Apeldoorn. Laura Bonthuis en Douwe Geluk hebben Nederland uitermate goed vertegenwoordigd. Nederland maar natuurlijk ook hun leraar van Shaolin Kung Fu He Yong Gan martial arts is enorm trots op wat zij bereikt hebben.

15 bekers op Shaolin vechtsport NK 2019 te Nijmegen Lent

vechtsport Apeldoorn

Zaterdag 8 juni 2019 was het dan weer zover, het Shaolin Bond NK 2019 vond weer plaats. Dit toernooi werd gehouden in sporthal de Triangel in Nijmegen Lent en wordt gehouden voor Nederlandse Shaolin Kung Fu scholen. De organisatie werd gedaan door Redouan Baktit van The Art of Shaolin Nijmegen, Joost Warsanis en Sil de Nijs. Ook op dit NK waren er verschillende categorieën waarbinnen de sporters konden deelnemen. Deze categorieën bestonden uit: Gewapend, Ongewapend, Partnergevechten en dit weer onderverdeeld in Jeugd en Volwassenen.

Ons vechtsport Team en de Jury

Team Shaolin Kung Fu Apeldoorn bestond dit keer uit 14 deelnemers waarvan er 7 volwassenen en 7 van de Shaolin Tigers Jeugdgroep meededen.  Er waren heel veel scholen uit Nederland die meededen aan dit toernooi en iedereen liet natuurlijk zijn en haar beste vaardigheden zien voor de juryleden. De jury let op kracht, intentie, fighting-spirit en met name op goede standen. Ook kon de jury kiezen op wie zij een aanstormend talent vonden. Dit Shaolin NK wordt altijd goed bezocht want het is het toernooi van onze Shaolin Bond Nederland, ons eigen toernooi als het ware.

Onze uitslagen van het Shaolin vechtsport NK 2019

Team Shaolin Kung Fu Apeldoorn won in totaal 15 bekers binnen verschillende categorieën op dit Nederlandse Kampioenschap. De uitslagen van onze deelnemers zijn als volgt: Argentina Vinluan Cotcheza won 4x goud. Yasmijn Baas 1x goud en 1x brons. Ilse Schutten 1x goud en 1x brons. Rozemarijn de Jonge 1x zilver en 1x de talentprijs. Aidan Blenck won 2x zilver. Muriel van der Wal won 1x brons. Douwe ter Horst won 2x zilver. Sommige sporter van ons team hebben helaas geen prijs gewonnen, maar dit kan gebeuren bij het doen van wedstrijden en dat hoort er gewoon bij.

We hadden het geweldig naar onze zin en we hebben ook weer veel prijzen gewonnen. Altijd zo prachtig om te zien met hoeveel passie de sporters de wedstrijd beleven en aangaan.

.

EWUF Europees Kampioenschap 2019 te Moskou onze Laura Bonthuis won Brons

vechtsport Apeldoorn

Dit is de eerste keer dat 2 leerlingen van Shaolin Kungfu Apeldoorn geselecteerd werden om voor team Nederland uit te komen. De eer en de verantwoordelijkheid om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Rusland is groot. Deze eer werd vol trots door de atleten ontvangen. Op basis van de goede resultaten en hun enorme vechtsport cv met nationale en internationaal gewonnen wedstrijden kregen zij een ticket voor het Europese Kampioenschap. De FOG Federatie Oosterse Gevechtskunsten, NOC NSF doet in samenwerking met de bondscoach Loe Hoyer deze selectieprocedure.

Toelating tot het Europees Kampioenschap 2019 de FOG en training

Na de toelating werd er een tandje bij geschakeld en werd er door beide atleten tussen de 20 a 30 uur per week getraind. Extra zalen werden afgehuurd en het team was veel te vinden in sportscholen. Daarnaast werden er ook sponsoren gezocht. De reis naar Moskou, het verblijf en alles moest natuurlijk betaald worden. Deze bateling diende het team eerst zelf vooraf te doen. De oranje trainingspakken kreeg het team via de FOG en ook de ondersteuning en dingen die achter de schermen nog geregeld moesten worden deed de FOG.  Het Europees kampioenschap wordt georganiseerd door het officiële orgaan de EWUF European Wu Shu Federation.

In welke categorieen deden onze leerlingen mee?

Laura Bonthuis deed mee in de Traditionele Kung Fu en de Chen stijl Tai Chi Chuan categorie. Douwe Geluk deed mee in de Tai Chi Chuan categorie. Er waren atleten uit heel Europa en veel teams hadden veel atleten. Team Nederland bestond ditmaal uit maar twee atleten die beiden uit de Apeldoornse He Yong Gan martial arts school kwamen. Omdat ze maar met zijn tweeën waren was de druk op hun schouders natuurlijk nog veel groter. Het EK duurde een week en beide atleten kwamen gedurende de week meerdere keren het strijdtoneel op.

Het niveau en wat werd er gewonnen door Laura?

Het niveau was hoog, de landenteams uiterst professioneel. Laura Bonthuis won een Bronzen medaille en werd 3de van Europa in de dubbele wapen divisie. Ze deed ook mee met Tai Chi Chuan en een ongewapende vuistvorm, hierin lukte het haar helaas niet om een prijs te winnen. Douwe Geluk viel helaas niet in de prijzen in Moskou maar vond deze ervaring geweldig en neemt die natuurlijk mee naar een volgende keer.

Winst op Open NK Wu Shu 2019 vechtsport in Hoensbroek bij Loe Hoyer

zelfverdediging Apeldoorn

Het NK Wu Shu wordt jaarlijks georganiseerd door Loe Hoyer, dit keer viel dit mooie toernooi op 20 april 2019. We deden mee met de volgende 4 deelnemers: Martin Schutten, Ilse Schutten, Argentina Cotcheza en Douwe ter Horst. Laura Bonthuis en Douwe Geluk waren ook mee, maar die deden niet mee omdat ze naar het Europees Kampioenschap in Moskou gaan. Dit toernooi wordt altijd drukbezocht en er zijn dan ook deelnemende scholen uit veel verschillende landen. De categorieën op deze wedstrijden bestaan met name uit traditioneel en modern Wu Shu. Wij vallen qua vechtsport met Shaolin Kung Fu in de traditionele categorie en dan onder het kopje Shaolin. Dat is een poule waarin meerdere Shaolin scholen het met de atleten tegen elkaar opnemen.

Het Dutch Open vechtsport Toernooi in Hoensbroek en Loe Hoyer

Het toernooi vindt plaats op 3 matten tegelijk en bij elke mat is een jury aanwezig die vanachter de tafel atleten beoordelen voor hun martial arts vaardigheden binnen hun discipline.  Zo zijn er wapen categorieën, ongewapende categorieën maar ook partner gevechten die beoordeeld worden. Draaiende stokken, kletterende zwaarden, suizende kettingen, snelle speren, prachtige dierenstijlen echt alles is aanwezig op dit toernooi in Hoensbroek. Loe Hoyer is een geweldig persoon en is ook de bondscoach voor team Nederland. Loe is bekend in de martial arts en vechtsportwereld en heeft vele kampioenen gemaakt vanuit zijn Wu Shu. Sanda en Tai Chi school.

Hoe hebben wij het gedaan?

Argentina Cotcheza won met overmacht het goud in de korte wapen categorie, ook pakte ze het brons binnen de ongewapende poule. Douwe ter Horst won sterk het Brons met zijn Zhui Feng Dao breedzwaard vorm. Martin en Ilse Schutten vielen helaas niet in de prijzen maar zij nemen deze ervaring weer mee voor de volgende keer. Ze hebben het enorm goed gedaan en kunnen trots zijn op hun deelnames. Dit Dutch Open NK 2019 is ons wederom erg goed bevallen dus kijken we alweer uit naar het volgende toernooi.

Voor meer informatie over Hoyer Wu Shu klik op: https://www.hoyerwushu.nl

 

.

Winst op KFVN Golden Bridge Kung Fu en Tai Chi Toernooi in Lelystad

vechtsport apeldoorn

Ja we wonnen weer aardig wat medailles op de KFVN Kung Fu Vereniging Nederland zijn Golden Bridge vechtsport toernooi van sifu Mark de Haan. We hadden een leuk team van 8 deelnemers waaronder wat jeugd ook. Verschillende Chinese krijgskunsten waren aanwezig en kwamen tegen elkaar uit binnen verschillende divisies. De poules waren grotendeels ingericht op leeftijd zodat jeugd en volwassenen net tegen elkaar streden. Elke atleet liet zijn beste vaardigheden zien dit, om een felbegeerde podium plaats te behalen.

Stijlen op het KFVN vechtsport toernooi: The Golden Bridge

Er waren veel verschillende stijlen aanwezig zoals: Wuzuquan Five Ancestors Kung Fu, Hung Gar Kung Fu, Dieren Kung Fu, Pak Mee Pai, Shaolin Kung Fu en wat anderen. Ook was er een Tai Chi competitie waarin mensen het met Tai Chi stijlen tegen elkaar konden opnemen. Van ons team deden Laura Bonthuis, Argentina Cotcheza, Douwe ter Horst en Douwe Geluk ook aan de Tai Chi wedstrijden mee.

De uitslagen voor Shaolin Kung Fu He Yong Gan Apeldoorn

Team He Yong Gan won  de volgende prijzen: Ilse Schutten 2x goud, Muriel van der Wal 2x goud, Aidan Blenck 1x goud en een keer zilver, Rozemarijn de Jonge 1x zilver, Douwe ter Horst 2x zilver, Argentina Cotcheza 2x goud en een keer zilver, Laura Bonthuis maar liefst 3x goud, Douwe Geluk 1x een gouden medaille.

Het toernooi: The Golden Bridge van de KFVN

Dit toernooi was goed georganiseerd door Mark de Haan en de KFVN. Er was een mooie grote sporthal als locatie, goede juryleden en een duidelijk wedstrijdschema en draaiboek waardoor iedereen continu wist waar ze aan toe waren en voor de atleten waar ze heen moesten om hun wedstrijd te doen. De sfeer was goed en gemoedelijk en mensen hielpen elkaar en er waren geen mensen met ego gedrag. Het eremetaal was mooi en goed verzorgd en de uitreiking duidelijk en correct. Ook kreeg elke deelnemer de gelegenheid om op de foto te gaan met juryleden en of organisators. Sommigen vinden dat gewoon leuk als herinnering en dan is het mooi dat de mogelijkheid er ook voor is.