Nieuws Shaolin Sportschool Apeldoorn

Duitsland Berlijn: Deutsche Wushu Meistershaft 2022

Wushu Meistershaft

Shaolin Kungfu in Duitsland ‘Deutsche Wushu Meistershaft 2022’

Op 10 december 2022 nam onze school deel aan de Deutsche Wushu Open Meistershaft in de Duitse stad Berlijn.We lieten Shaolin Kungfu in Duitsland zien. De deelnemers waren Jean Luc Grandjean en Wesley Broekhuis. Jean Luc Grandjean won 6x een gouden medaille. Wesley Broekhuis won 4x zilver en 2x brons. Het was een kleine 6 uur rijden naar deze prachtige stad. Vanwege drukte op de Duitse autobahn besloten we om in de nacht te rijden.

De Onderdelen van Deelname

We deden mee binnen het onderdeel Kungfu Taolu, Tai Chi Chuan en Sanda. Jean Luc Grandjean deed mee met 6 vormen. Wesley Broekhuis deed 5 vormen en een Sanda gevecht. We werden hartelijk ontvangen en de hal was waarin het gehouden werd was erg comfortabel.

Wushu Scholen Internationaal

Veel scholen uit Duitsland zelf maar ook internationaal namen deel aan deze wedstrijden. Er waren zowel kinderen als volwassenen en het niveau was erg hoog. Het gevoel en de sfeer tussen de scholen en deelnemers was sportief en goed. Ook het publiek was erg aanwezig om de sporters volop te steunen.

De organisatie Deutsche Wushu Meistershaft 2022

De organisatie was goed en professioneel. Officiële scheidsrechters van de Duitse Wushu Bond waren aanwezig. Ook goed EHBO personeel met een betrokken houding naar het toernooi en atleten toe. De organisatie, juryleden, scheidsrechters en floormanagers waren goed op elkaar ingespeeld. Zowel de.onderdelen Taolu als Sanda werden door goede juryleden en scheidsrechters begeleid. Bij het Sanda, wat Full Contact is, grepen de scheidsrechters goed in. Dit met name bij gevechten waarbij een vechter de ander overrompelde.

Tot de volgende keer

Na deze goede ervaring in het Duitse Berlijn willen we volgende jaar wederom deelnemen. Wel met een groter team van atleten.

Bekijk ook eens de site van de Deutsche Wushu Federation: https://wushudwf.de/

Bekijk hieronder het video verslag van onze deelname aan de Deutsche Wushu Meistershaft 2022 in Berlijn:

Succesvol in België op Karate Toernooi “Bekers van Brabant”

Karate

Deelname België ‘Bekers van Brabant’ Karate Toernooi

Op  20 november 2022 reden we naar België voor de deelname aan het toernooi ‘Bekers van Brabant’. Dit is een toernooi wat elke jaar plaatsvindt in Dworp België. We hadden 1 deelnemer namelijk Wesley Broekhuis die met stijlen van Shaolin Kung Fu deelnam aan het onderdeel Kata en Semi contact sparren. Het lukte om een mooie 2de plaats te pakken dus de zilveren medaille ging mee naar Nederland.

Deelname van He Yong Gan

We deden zoals eerder gezegd mee met Kata en punt – sparren. Voor deze wedstrijd had Wesley een Karate pak aangeschaft om te voldoen aan de kledingvoorschriften. Binnen het onderdeel Kata deed Wesley de vormen: Xiao Hong Quan en Da Pao Quan. De wedstrijd kata was leuk ingedeeld om te winnen moet je 2 vormen lopen. De eerste keer werd er een score aangehangen en de 3 beste werden naar voren gehaald. Vervolgens was er een 2de ronde waaruit de winnaar werd bepaalt. Wesley liep zijn vormen netjes, alles kan altijd beter natuurlijk. Maar de uitvoeringen van Wesley leverde een wel verdiende 2de plaats op.

Verschillende deelnemers

Verschillende Karate scholen uit België, Frankrijk en wat andere landen deden mee. Zo waren er veel verschillende stijlen Karate aanwezig. Stijlen als, Kyokushin, Shotokan, Wado Ryu, Freestyle Karate en meer. Het onderdeel Kata was spectaculair en er waren atleten binnen alle niveaus en van jong tot oud. We waren de enige deelnemende Shaolin school maar onze inschrijving werd geaccepteerd en verwelkomt door de organisatie.

Een mooie dag

De ‘Bekers van Brabant’ was een te gek toernooi waar we een volgende keer zeker weer bij willen zijn. De jury en scheidsrechters waren professioneel en eerlijk. Ze hadden ook echt oog voor de deelnemers, waardoor het ondanks de individuele strijd erg gemoedelijk voelde.

Hieronder vind u een video verslag van onze deelname aan de Bekers van Brabant in Dworp België:

Tai Chi Nederlands Kampioenschappen 2022 STN

Tai Chi Wedstrijden

Tai Chi NK Kampioenschappen STN 2022

Op 12 november 2022 deed Taijiquan Apeldoorn He Yong Gan mee aan de Open NK Tai Chi wedstrijden in Utrecht. We hadden 2 deelnemers en deden mee met verschillende stijlen in verscheidene categorieën. Wesley Broekhuis en Jean Luc Grandjean deden de Chen stijl, Wudang stijl, Yang stijl en ook Push Hands wedstrijden.

Welke Tai Chi stijlen deden we

Jean Luc Grandjean deed mee met de Chen Tai Chi 71 speer vorm, Chen stijl Laojia Er Lu 41 vorm, Chen stijl Dao 13 vorm, Wudang Swimming Dragon Sword en Fixed Step Push Hands. Wesley Broekhuis deed mee met Chen stijl 38 vorm, Chen Dao 13 vorm, Chen stijl 71 speer vorm, Yang Tai Chi 30 vorm, Yang stijl 13 Dao Vorm en Fixed Step Push Hands.

De wedstrijden

Verschillende Tai Chi stijlen namen het tegen elkaar op in de verschillende poules. Stijlen als Yang, Chen, Wu etc. Zowel modernere stijlen als traditionele kwamen aan bod. Ook verschillende wapens zoals: Rechtzwaard, Breedzwaard, Waaier, Stok, Speer en andere. Verschillende scholen uit zowel binnen als buitenland deden mee aan dit toernooi. Individueel, als groepen kwamen aan bod in de poules. Een prachtige wedstrijd waarbinnen iedere deelnemer het beste van zichzelf liet zien.

De organisatie

Zoals gewend van de Stichting Taijiquan Nederland was het toernooi goed georganiseerd. De opstelling was goed, er waren aardige medewerkers en ook een leuke markt met allerlei kraampjes. Tijdens de pauze werd er een spetterende demonstratie Kungfu en Tai Chi verzorgd door het team van Bao Trieu. Dit demo team stond onder leiding van Earl Blijd uit Groningen.

De uitslagen

Jean Luc Grandjean won 3x goud en 1x brons. Wesley Broekhuis won 3x zilver en 1x brons. Al met al een knappe prestatie van de twee He Yong Gan atleten uit Apeldoorn. Vol trots met de behaalde resultaten konden beide deelnemers terugkijken op deze dag.

Kijk ook eens op de site van de Stichting Taijiquan Nederland: https://www.taijiquan.nl/

Hieronder een video verslag van onze deelname:

.

Succes op de Guo Shu Cup 2022 te Amsterdam

Guo Shu Cuo 2022

Guo Shu Cup 2022 te Amsterdam

Op 6 november 2022 nam Shaolin Kung Fu Apeldoorn met 4 atleten deel aan de Guo Shu Cup 2022 in Amsterdam we wonnen 2 bronzen medailles. De Guo Shu Cup is een toernooi voor de Chinese vechtsporten waarbinnen Traditionele Kungfu in verschillende stijlen, Moderne Wushu en Tai Chi het tegen elkaar opnemen.

De Deelnemers

Dit jaar deden we mee met Peter Polman, Wesley Broekhuis, John Schavemaker en Jean Luc Grandjean. Peter deed de Shi San Qiang 13 speer vorm en Qi Xin Quan. Wesley Broekhuis deed Da Pao Quan en Shi San Qiang 13 speer. John nam deel met de Ba Bu Lian Huan Quan en de Shi San Qiang. Jean Luc Grandjean deed Da Mo Jian rechtzwaard en Taizu Chang Quan.

De Deelnemende Scholen

Veel scholen uit Nederland, maar ook internationaal deden met hun atleten mee aan deze wedstrijden. Binnen zowel traditioneel, Wushu als Shaolin lieten de atleten hun beste technieken zien voor een jury. De sfeer was goed en veel scholen kennen elkaar van eerdere deelnames waardoor er een leuke sportieve sfeer hing.

De Uitslagen

Jean Luc Grandjean won 2x brons met zowel rechtzwaard als zijn ongewapende vorm. Wesley Broekhuis had een 4de en 5de plaats. Peter eindigde ook op een 4de en 5de plaats. John had 2x een 4de plaats.Al met al een goede uitslag voor de deelnemers en de ervaring van het meedoen nemen ze weer mee naar een volgende keer.

De Organisatie van de Guo Shu Cup

De Guo Shu Cup.2022 werd georganiseerd door Liuhemen, Henny Eleonora. Dit is zeer professioneel gedaan en het toernooi liep soepel en lekker door. Een prachtig evenement waar we al vaak aan meegedaan hebben en ook vaker aan mee willen blijven doen. We hebben veel plezier gehad en namen toch 2 prijsjes mee.

Hieronder ziet u een video verslag van onze deelnemers aan de Guo Shu Cup 2022:

Deelname Den Haag “Seven Masters” Budo Dag 2022

Vechtsport Dag 7 Masters

Deelname Den Haag Workshops 7 Masters Budo Dag

Op 2 oktober 2022 deed He Yong Gan Apeldoorn mee aan de Seven Masters Budo Dag in Den Haag. Deze Budo Dag is een initiatief van de Nederlandse Krijgskunst Federatie NKF. De Budo dag wordt jaarlijks georganiseerd om beoefenaren van de krijgskunst ook andere stijlen te laten doen. Dit bijeenbrengen van sporters is een prachtig initiatief van de NKF. Shaolin Kung Fu Apeldoorn is tevens een lid school van de Nederlandse Krijgskunst Federatie.

Verschillende Workshops

Op de Seven Masters konden sporters deelnemen aan verschillende workshops. Er waren workshops van verschillende budo stijlen. Deze stijlen waren: Escrima, Shito Ryu Karate, Kobudo, Kenko Kenpo, Jiu Jitsu, Jeugd Budo, Shin Hanbo Jutsu, Shaolin Kempo en Tokushin Ryu. Elke deelnemer mocht 4 workshops uitkiezen, vervolgens vonden in twee verschillende dojos de workshops plaats.

Ervaren Leraren

De workshops werden verzorgd door ervaren leraren. Kundig met professionaliteit werden de lessen onderwezen aan de deelnemers. Voor mensen die 1 stijl beoefenen, is dit altijd weer een verfrissing. Tegenwoordig zie je veel, dat mensen meerdere stijlen naast elkaar beoefenen. Meerdere stijlen beoefenen is erg goed, kijk bijvoorbeeld naar de MMA. Meerdere stijlen beoefenen, helpt tevens ook om verschillende technieken onder de knie te krijgen.

De Pauze

In de pauze was er een demonstratie van het Tokushin Ryu. In deze demonstratie kwam tevens de geschiedenis en wapens van de stijl aan bod. Ook werd er gepraat over concepten en de praktische toepassing van de technieken.. 

We hebben een leuke video gemaakt van deze Seven Masters in Den Haag. Deze video staat ook op de website van de Nederlandse Krijgskunst Federatie. Het is altijd leuk om dingen vast te leggen. Een video zodat we terug kunnen halen wat er zoal gedaan is.

Kijk ook eens op de website van de Nederlandse krijgskunst Federatie: https://federatiekrijgskunsten.nl/

De video hieronder mag ook gebruikt worden door andere scholen die erbij waren die dag.

Wedstrijden Chinese Vechtsport “The He Yong Gan Cup” Apeldoorn 2022

Open Nederlands Kampioenschappen Chinese Vechtsport

Open Nederlands Kampioenschappen 2022 “The He Yong Gan Cup”

Het was een ludiek idee van de twee stagiaires en vechtsport leerlingen van Shaolin Kungfu & Tai Chi Apeldoorn. Ze wilden op zaterdag 2 juli 2022 een groot toernooi organiseren waarin veel facetten van de Chinese krijgskunsten bij elkaar komen. Frederik Jan Jungen volgt de opleiding Leraar Martial Arts van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten de FOG. Wesley Broekhuis volgt MBO Sport en Bewegen niveau 3 Leider Sport en Recreatie oftewel LSR3. Toevallig moesten beiden een evenement organiseren voor hun opleiding en besloten om de krachten te bundelen. Na dit idee weren ook modern Wushu docent Niek op ‘t Ende en docente Cora Postma – Telman erbij gevraagd omdat ook zij de LMA opleiding volgen.

Een groot project

Het samenvoegen van deze ervaren mensen heeft ervoor gezorgd dat er veel tegelijk in gang kan worden gezet en alles als een puzzel bij elkaar komt. Complexe vraagstukken worden goed en professioneel opgelost en ook officiële organisaties zoals de Federatie Oosterse Gevechtskunsten, Stichting Taijiquan Nederland, Accres, de gemeente Apeldoorn en vele anderen dragen hun steentje bij. De corona periode van lockdowns hebben er bij sportend en bewegend Nederland flink ingehakt. Voor de Chinese Vechtkunst probeert het Team van de The He Yong Gan Cup de boel weer uit het stroop te trekken zo vlak na de Corona periode.

De naam: He Yong Gan Cup

We doen een Chinese vechtsport toernooi, maar we hadden naast Open Nederlandse Kampioenschappen, Dutch Open 2022 nog geen naam. Het bijzondere idee kwam om deze wedstrijden de “He Yong Gan Cup” te noemen omdat de initiatief nemers beiden trainen bij sportschool He Yong Gan in Apeldoorn. Na het hebben van de naam konden grotere dingen van start gaan zoals het maken van posters en ander promotie materiaal.

Vele scholen zijn uitgenodigd

Veel scholen zijn uitgenodigd waaronder de school van Loe Hoyer, Danla Shaolin Kungfu, Shaolin Kungfu Haarlem, Mei Hua Wu Xiao, Shaolin Kungfu Brummen, Pack Mee pai Nijmegen, Wing Chun scholen etcetera. Ook Tai Chi scholen als Inner Touch Tai Chi Zwolle, Tai Chi Kennemerland van Jan Langedijk en anderen. Uit binnen en buitenland komen er deelnemers waaronder een Sanda vechtsport team uit Egypte. Het evenement is groot en probeert verschillende onderdelen met elkaar te laten strijden op dezelfde dag. Vaak zie je toch dat van deze stijltoernooitjes meer over 1 facet gaan namelijk Taolu, om dit feit is er op de He Yong Gan Cup ook Tui Shou onder leiding van bekend hoofdscheidsrechter Erik Dreyer.

Voor meer informatie of aanmelden kijk op op de site van Traditional Chinese Martial Arts Tournament: https://www.tcma-tournament.com

U kunt ook mailen naar: info@tcma-tournament.com

Andere sites:

Federatie Oosterse gevechtskunsten: https://www.fogevechtskunsten.nl/

Stichting Taijiquan Nederland: https://www.taijiquan.nl

Deelname Guo Shu Cup 2021 Amsterdam

Wedstrijden Amsterdam

Deelname aan de Guo Shu Cup 2021

Op zondag 21 november deed onze school mee aan de Guo Shu Cup wedstrijden van 2021 in Amsterdam. Deze wedstrijden voor Chinese vechtsporten worden jaarlijks georganiseerd door Sifu Henny Eleonora. We hadden een klein team van 3 deelnemers maar we wilden ondanks de maatregelen graag weer eens deelnemen aan een wedstrijdje. Het mini team bestond uit Peter, Jean Luc en Wesley.

Genoeg deelnemers

De Guo Shu Cup 2021 was wat kleiner dan voorgaande jaren, doordat waarschijnlijk veel atleten het misschien lastig vonden om in te schrijven vanwege de corona maatregelen. Maar minder is niet erg, als er maar genoeg zijn om een leuk wedstrijdje neer te zetten en dit was zeer zeker gelukt.

Een stijl toernooi

Het toernooi de Guo Shu Cup ging dit keer over stijlvormen dus besloten we mee te doen met de volgende vormen: Xiao Hong Quan, Da Hong Quan, Luohan Quan, Zhui Feng Dao, Zhui Feng Gun en een Shaolin Double Dagger vorm. Op dit toernooi waren wat kleine poules en anderen waren weer heel groot met 12 tot 14 mensen. Ons team liep de vormen goed en netjes uit en het lukte Jean Luc om met de zwaardvorm Zhui Feng Dao een mooi 3de plaats brons binnen te halen.

Goed georganiseerd

Zoals we van Henny Eleonora gewend zijn was de Guo Shu Cup 2021 erg goed georganiseerd ondanks de nog veel geldende Corona maatregelen. Soms kunnen in zo’n tijd bepaalde evenementen en sport toernooien alleen met kunst en vliegwerk van de grond komen.

Tevreden over onze deelname keerde het team van Shaolin Kungfu Apeldoorn terug naar Apeldoorn maar niet voordat even lekker gegeten hadden bij een zaak in Amsterdam. Deze gezelligheid en de sfeer op zo’n is altijd geweldig dus we kijken alweer uit naar een volgende wedstrijd.

Website van de Guo Shu Cup: http://www.guoshucup.nl/

Website van Liuhemen: https://www.liuhemen.nl/

Succesvolle Wu Wei Cup 2021 een Taijiquan Toernooi

Wu Wei Cup 2021 Taijiquan

Deelname aan de Wu Wei Cup 2021

Tussen 12 augustus en 5 september hebben we voor de 2de keer deelgenomen aan de Wu Wei Cup. De Wu Wei Cup is een Tai Chi Chuan toernooi dat georganiseerd wordt Jan Leminsky van de Wu Wei Shule in Hamburg. Er waren ongewapende en gewapende categorieën en ook werd er ingedeeld op ervaring. Ons team bestond dit jaar uit: Wim Rensen ( Yang en Chen stijl ), Frederik Jan Jungen ( Yang en Chen stijl ), Wesley Broekhuis ( Yang en Chen Stijl ) en Theresia Pang ( Yang en Chen stijl ). We wonnen 11 plaatsen in de top 3 met ons Tai Chi Apeldoorn team.

De Deelnemers en Jury

Er waren deelnemers uit verschillende landen. Zo deden er mensen mee uit Duitsland, Canada, Italië, Zwitserland en Nederland. Vele ongewapende en wapen stijlen kwamen aan bod en de niveaus waren goed. Juryleden kwamen uit verschillende landen en een bekend jurylid was Jun Zhang uit China https://www.longbao.de . De beoordeling van de Tai Chi stijlen ging door middel van een score voor elk gedane stijl. Van deze score werd de hoogste en laagste score verwijderd en van de overige punten het gemiddelde genomen. Dit leidde dan tot de eindscore.

Met welke Stijlen hebben we iets gewonnen?

Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Chen Tai Chi Jian 49 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy aka Theresia Pang won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

Al met al een geslaagde deelname

Gezien dit toernooi zijn we tevreden met de uitkomst van maar liefst 11 podium plaatsen.. Onze deelnemers hebben goed geoefend en een goed resultaat behaald. Winnen is natuurlijk leuk maar het gaat meer om de ervaring van het meedoen zodat je die kan meenemen naar een volgende keer.:

Video Impressie van de Wu Wei Cup 2021

Max Tack Tai Chi Workshop van 9 juli 2021

Max Tack Workshop

Max Tack Workshop Yang stijl Tai Chi Chuan 9 – Juli – 2021

Max Tack is bekend van Max Tack Tai Chi Apeldoorn en Max Tack trainingen. Docent Max geeft al jaren les en is onderlegd in de Yang stijl. Op 9 Juli 2021 hadden wij de eer om een prachtige workshop van sifu Max te mogen ontvangen. Deze workshop was voor leden van Shaolin Kung Fu Apeldoorn He Yong Gan Martial Arts. Daarbij hebben we dit evenement ook iets naar buiten toe gepromoot. De thema’s van deze workshop waren: Yang Tai Chi Jian 30 Vorm, 5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi en Tui Shou Pushing Hands.

Eerst 5 Elementen Qi Gong

Max Tack vind het altijd prettig om dergelijke workshops te starten met wat Qi Gong als zeg maar, een warming up. Het lichaam beweegt met niet al te lastige oefeningen en maakt zich klaar voor de andere thema’s binnen deze training. Waar het Tai Chi Chuan “Taijiquan” een oude vechtsport is, is het Qi Gong medisch van aard. Sifu Max Tack heeft deze Qi Gong oefeningen geleerd in China van dr Xie Peiqi. De oefeningen waren niet heel moeilijk maar dienen veel herhaald te worden. Herhaling is om de juiste interne effecten te krijgen. De 5 Elementen Qi Gong oefeningen van dr Xie Peiqi zijn op de link hieronder terug te zien:

5 Elementen Qi Gong van dr Xie Pei Qi

De Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Na de Qi Gong gingen we verder met de yang Tai Chi Jian 30 Vorm. De Jian is het rechtzwaard binnen de Chinese vechtsporten. Er zijn vele oefeningen mee en van oudsher hebben de Chinezen deze bewegingen in vormen verwerkt. De vormen oefen je zodat je vaardigheid en gevoel ontwikkeld met het wapen. De vorm begon en Sifu Max zei dat we goed moesten zakken in de heup en lies om de bewegingen natuurlijker te maken. Gretig volgden de deelnemers de les. Deze vorm werd als erg leuk ervaren,  maar natuurlijk gaat het allemaal wel erg snel op een workshop als deze. Max gaf ons aan het einde de hele vorm op papier mee. Globaal kenden de leerlingen de volgorde en de basis was tevens gelegd door het vele herhalen. Veel van onze leerlingen hebben de hele vorm uitgewerkt en hij is dan ook hieronder terug te zien:

Yang Tai Chi Jian 30 Vorm

Tui Shou Pushing Hands

Het laatste onderdeel van deze workshop was het Pushing Hands ook wel eens klevende handen genoemd. Max leerde de groep wat basis en gevorderde dingen, waardoor het Pushing Hands van de deelnemers vanuit een andere invalshoek werd benaderd. De partneroefeningen binnen Pushing Hands werden ook gekoppeld aan zelfverdediging waardoor wat duidelijker werd van het hoe en waarom van de verschillende oefeningen.

Een deelname Certificaat

Aan het einde van de workshop kreeg elke deelnemer een leuk certificaat van deelname. Ook konden deelnemers een foto maken met Max Tack. Natuurlijk werd hier gebruik van gemaakt en daarmee was deze workshop zeer geslaagd, op naar een volgende keer!

Voor meer informatie over Max Tack klik hier:  https://www.maxtack.nl/

VIDEO: Max Tack Tai Chi Workshop bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn 9 - juli - 2021

Workshop: shifu Giel Puts Yang stijl Tai Chi Dao en Selfdefense

vechtsport Apeldoorn

Elk half jaar nodigt Shaolin Kung Fu Apeldoorn een gastleraar uit van een andere vechtsport of een traditionele martial arts stijl. Dit keer nodigden we Shifu Giel Puts uit van de Luohan Fang Fa Shaolin Kung Fu uit Roermond. Shifu Giel Puts was een leerling van Shaolin Monnik Shi Sugang. Ook heeft Giel daarbij altijd Yang stijl Tai Chi Chuan getraind. We nodigden shifu Puts ditmaal uit om een Yang stijl Tai Chi Dao ( breedzwaard ) workshop te verzorgen, op onze Shaolin Kung Fu school. De bedoeling was om deze workshop eerst voor alleen onze leden te houden. Maar we vroegen uiteindelijk ook mensen van buitenaf en andere scholen.

Tai Chi & Vechtsport leraar Giel Puts en zijn Workshop

Giel Puts is een volger van de Luohan stijl en zijn school draait om deze stijl van Shaolin. Daarnaast geeft Giel ook les in Chinees Kickboksen en Yang stijl Tai Chi Chuan. Shaolin Kung Fu Apeldoorn is al jaren goed bevriend met de school van shifu Giel. We doen veel dingen dan ook samen met onze scholen. Nadat we iedereen ingecheckt hadden kon de workshop van start gaan. We vroegen een donatie van 10 euro per leerling voor reiskosten en een leuke goodiebag voor shifu Giel Puts en zijn assistent Frank Rijks.  Rond 20:00 lieten we de les beginnen en gingen de deelnemers aan de slag.

Yang stijl Tai Chi Chuan, Yang Tai Chi Dao de Breedzwaard vorm

De hele Yang Tai Chi Dao vorm werd aangeleerd aan de deelnemers. Natuurlijk zal deze vorm in het begin na de workshop niet meteen heel goed zijn.  Maar het doel is om eerst  de bewegingen te onthouden. Nadat men weet hoe de vorm gaat begint het pas echt, dan moeten de bewegingen maanden, zo niet jaren fijn geslepen worden zo dat er steeds verbetering plaatsvindt. Door het beoefenen van Tai Chi ontwikkel je een scherpe geest in een vloeiend lichaam. De Yang Tai Chi Dao vorm is een vorm die qua moeilijkheid goed te doen is. Maar als men deze vorm kent vind de verbetering voor ieder individu anders plaats, elk lichaam is anders.

Zelfverdediging van Shifu Giel Puts

Na de Yang Tai Chi Dao vorm ging shifu Giel Puts verder met wat zelfverdediging. De technieken en toepassingen die hij behandelde met partner komen uit de Luohan stijl. Verschillende reacties, en verdedigingstechnieken werden uitgevoerd op verschillende aanvallen. Ook elementen uit vormen werden toegepast zodat mensen begrepen welke Luohan bewegingen voor welke technieken stonden.

Een leuke, leeerzame workshop waarvoor we shifu Giel Puts bedanken en hem zeker nog een keer zullen uitnodigen in de toekomst.

Klik op deze link om te kijken op de website van Shifu Giel Puts: http://www.shaolinkungfulimburg.nl/

.