Rijkserkende Shaolin Bond Nederland gaat veranderen

bond-banner

De Shaolin Bond Nederland SBN wordt waarschijnlijk in 2017 gewijzigd naar een andere bestaansvorm. De aangesloten scholen worden dan waarschijnlijk onder gebracht in een overkoepelende vereniging. Er komt een geheel nieuw bestuur en er komen wat veranderingen ten aanzien van het lidgeld voor aangesloten scholen enz.

Jammer is het wel dat de bond moet overgaan in een andere vorm, maar goed dingen veranderen en tijden ook we zullen zien waar dat naar toe zal gaan op den duur. We kennen het Shaolin Kung Fu als een vechtsport, krijgskunst waarin betrokkenheid en doorzetten geld als een hoofdpijler voor deze martial art van oudsher. Daarmee hopen we dat het broederschap tussen de Shaolin Kungfu en Tai Chi scholen altijd zal blijven bestaan.

De F.O.G. Federatie van Oosterse Gevechtskunsten houdt zich ook bezig met Chinese Wu Shu ( krijgskunst ) en andere aspecten van de Chinese martial arts. We gaan als Shaolin Kung Fu He Yong Gan ook kijken en onderzoeken wat de F.O.G. voor ons kan doen ten aanzien van de erkenning.

We willen als Shaolin Kung Fu He Yong Gan graag aangesloten zijn en blijven bij de Shaolin Bond Nederland. Ons instituut is aangesloten bij de Shaolin Bond Nederland (SBN) en hierdoor nu nog rijkserkend door het NOC*NSF. Per januari 2017 wordt de SBN Shaolin Bond Nederland overgedragen aan een nieuw bestuur en gaat waarschijnlijk over in een verenigingsvorm. In welke vorm de SBN ook verder zal gaan, dit zal niet ten koste gaan van de kwaliteit van de lessen van Shaolin He Yong Gan sportschool Apeldoorn en de andere landelijk aangesloten Shaolin Kungfu scholen natuurlijk.