Deelname Den Haag “Seven Masters” Budo Dag 2022

Vechtsport Dag 7 Masters

Deelname Den Haag Workshops 7 Masters Budo Dag

Op 2 oktober 2022 deed He Yong Gan Apeldoorn mee aan de Seven Masters Budo Dag in Den Haag. Deze Budo Dag is een initiatief van de Nederlandse Krijgskunst Federatie NKF. De Budo dag wordt jaarlijks georganiseerd om beoefenaren van de krijgskunst ook andere stijlen te laten doen. Dit bijeenbrengen van sporters is een prachtig initiatief van de NKF. Shaolin Kung Fu Apeldoorn is tevens een lid school van de Nederlandse Krijgskunst Federatie.

Verschillende Workshops

Op de Seven Masters konden sporters deelnemen aan verschillende workshops. Er waren workshops van verschillende budo stijlen. Deze stijlen waren: Escrima, Shito Ryu Karate, Kobudo, Kenko Kenpo, Jiu Jitsu, Jeugd Budo, Shin Hanbo Jutsu, Shaolin Kempo en Tokushin Ryu. Elke deelnemer mocht 4 workshops uitkiezen, vervolgens vonden in twee verschillende dojos de workshops plaats.

Ervaren Leraren

De workshops werden verzorgd door ervaren leraren. Kundig met professionaliteit werden de lessen onderwezen aan de deelnemers. Voor mensen die 1 stijl beoefenen, is dit altijd weer een verfrissing. Tegenwoordig zie je veel, dat mensen meerdere stijlen naast elkaar beoefenen. Meerdere stijlen beoefenen is erg goed, kijk bijvoorbeeld naar de MMA. Meerdere stijlen beoefenen, helpt tevens ook om verschillende technieken onder de knie te krijgen.

De Pauze

In de pauze was er een demonstratie van het Tokushin Ryu. In deze demonstratie kwam tevens de geschiedenis en wapens van de stijl aan bod. Ook werd er gepraat over concepten en de praktische toepassing van de technieken.. 

We hebben een leuke video gemaakt van deze Seven Masters in Den Haag. Deze video staat ook op de website van de Nederlandse Krijgskunst Federatie. Het is altijd leuk om dingen vast te leggen. Een video zodat we terug kunnen halen wat er zoal gedaan is.

Kijk ook eens op de website van de Nederlandse krijgskunst Federatie: https://federatiekrijgskunsten.nl/

De video hieronder mag ook gebruikt worden door andere scholen die erbij waren die dag.