Gastles Joost Warsanis bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn 19 -10 – 2018

Shaolin Kungfu Apeldoorn

Gastles Joost Warsanis bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn

Op vrijdag 19 oktober 2018 was Joost Warsanis weer bij Shaolin Kung Fu Apeldoorn voor een gastles. Altijd weer heel leuk en leerzaam voor iedereen van Shaolin Kung Fu Apeldoorn. Joost is de oprichter van de Shaolin Bond Nederland en is al ontzettend lang bezig met de Shaolin Krijgskunsten. Rond 20:00 begon de training en er werd gestart met een stevige warming up, gevolgd door kracht conditie en lenigheid. Het was erg intens en de deelnemers ervaarden deze training nu al als zwaar. Vele push ups, situps en lenigheidsoefeningen kwamen voorbij.

 

Shaolin Kung Fu Technieken en Basisstanden

 

Na de warming up kracht, conditie en lenigheid werd er vervolgd met basistechnieken zoals stoten, trappen, blokken en werd er door Joost scherp op de details gelet. Daarna werd er gewerkt aan de standen zoals Ma Bu, Gong Bu, Phu Bu, Xie Bu, Qie Bu de houding van het lichaam daarin zijn zeer belangrijk. Knieën recht boven de voet houden, geen kromme rug, krachtig en explosief bewegen van stand naar stand. Ook werden verschillende stoot, klauw en traptechnieken hierin meegenomen.

 

Zelfverdediging Technieken

 

Na de losse technieken en basisstanden werd er verder gegaan met de Shaolin Qin Na zelfverdediging waar je dus leert hoe je je kan verweren tegen verschillende aanvallen van een tegenstander. Stoten, Trappen en Klemtechnieken kwamen voorbij in een enorme variatie.

 

Vormen: Ongewapend en Wapens

 

Na nog wat Ji Ben Gong gedaan te hebben gingen we over naar wederom wat traditionele Shaolin vormen. Joost pakte wat basisvormen stevig aan en gaf de leerlingen goede tips voor verbeteringen. Nadat Joost wat basisvormen had behandeld mochten de leerlingen zelf eigen vormen die ze al “kenden” oefenen en dan om de beurt voordoen bij Joost. Joost probeerde iedereen dan bij te schaven op de meest kritieke punten en veel leerlingen lieten dan ook gewapende en ongewapende vormen zien.