Shaolin Kung Fu Apeldoorn bij Xing Yongtao 25, 26, 27 maart 2016

Monnik Xing Yongtao

Shaolin Kung Fu Apeldoorn in Nijmegen bij de workshop van Xing Yongtao, 25, 26, 27 maart 2016

Onze Shaolin Kung Fu collega’s van “the art of shaolin” Nijmegen hadden een prachtig Kung Fu evenement georganiseerd .Ze hadden namelijk een Chinese leraar Shaolin Monnik Xing Yongtao, ook wel bekend als  Shi Xing Shan (32ste generatie Shaolin Monnik van de  Shaolin Tempel ).over laten komen om een 3 daagse Shaolin vechtsport & zelfverdediging workshop te verzorgen.

Shaolin Kung Fu “He Yong Gan” Apeldoorn deed mee met 3 deelnemers en het was een erg leuke workshop. Vrijdag avond begon het en zondag middag werd de workshop afgesloten.  Het mooie van deze workshop is dat Shifu Xing Yongtao ook zelfverdediging liet zien en veel elementen van Shaolin Kungfu vormen ging verduidelijken in situaties van zelfverdediging. Het is leuk als je verschillende bewegingen leert maar je moet natuurlijk ze ook leren toepassen met een partner.

“Shaolin Vormen bestaan uit veel bewegingen in een vastgezet patroon, de bewegingen train je en verbeter je door de vorm, maar zonder elke beweging te leren aanpassen in afzonderlijke situaties en er als concept mee te werken is alleen de vorm voor zelfverdediging minder waardevol. De bewegingen dienen  los in verschillende situaties toegepast te worden”

Erg strikt maar tevens met humor gaf Xing Yongtao les in Nijmegen, er waren iets van 30 a 35 deelnemers waarvan sommigen 1 of 2 dagen meededen, Anderen deden de hele workshop mee. Xing Yongtao gaf in 3 dagen de vorm: “Xiao Luohan Quan”

Natuurlijk is 3 dagen veel te kort om het echt goed te leren beheersen,  maar het was zeker genoeg om mensen te laten proeven aan deze prachtige vorm en ze de handvaten te geven om hem zelf te verbeteren.

Het was erg goed georganiseerd alle deelnemers gingen moe maar voldaan van plezier en met nieuwe kennis terug naar huis.

Hartelijk dank aan: Art of Shaolin Nijmegen