Demonstratie Chio Aken 2018 voor 43000 mensen

Shaolin Chio Aken

Demonstratie op de Chio Aken 2018

Op dinsdag 17 juli 2018 was de grote openings-ceremonie van het Chio Wereld paarden feest in Duitsland. Er zaten 43000 mensen aan publiek in het grote voetbal stadion waarin Shaolin Kungfu school Apeldoorn in samenwerking met andere scholen een spetterende demonstratie verzorgde. De samenwerking was met Shaolin Purmerend maar ook Shaolin Brummen en Shaolin scholen uit Duitsland. Deze samenwerking was gevormd omdat er aardig wat mensen nodig waren.

Het was vroeg in de middag dat een klein team van Shaolin Kung Fu Apeldoorn de auto instapte en naar Duitsland ging. De bestemming was ditmaal Aken ( Aachen ) om de Chio, een van de grootste paardensport festivals van de wereld. Een nagenoeg uitverkocht station. Maar liefst 43000 mensen kregen een prachtige openingsceremonie te zien.Het gehele thema van de ceremonie was China. Dus naast vele aspecten van de Chinese cultuur was daarbij ook de Chinese vechtsport te zien omdat dat geworteld is in het Chinese culturele erfgoed.

Chio Aken 2018 het  thema was “China”

Het ‘thema’ voor de openingsceremonie was ditmaal “China”. De Chio veranderd vaak van thema omdat het festival een wereldwijd event is. Een prachtige demonstratie werd verzorgd door Shaolin Apeldoorn, Brummen, Purmerend en verschillende Duitse scholen. De demonstratie bevatte Shaolin Vormen, vechtsport technieken, acrobatiek etc. Na een daverend applaus van duizenden mensen gingen de Shaolin mensen eervol van het grote veld af.

Het publiek en ook de deelnemers waren al met al erg enthousiast over de deelname. Het gebeurd niet vaak dat je het Shaolin Kung Fu kan laten zien in een tot aan de nok toe gevuld voetbal stadion.

Openingsceremonie was live te zien op de Duitse televisie

Dit evenement was ook live te zien op de WDR en de Duitse televisie erg bijzonder voor de Apeldoornse Shaolin vechtsporters. Voor diegenen die de beelden willen zien kan dat op onderstaande link. Op ongeveer 22 minuten van de video begint de demonstratie, gewoon even op de link klikken en doorspoelen dus:

https://www.ardmediathek.de/tv/Sport-im-Westen/CHIO-Aachen-Er%C3%B6ffnungsfeier-Springrei/WDR-Fernsehen/Video?bcastId=10160094&documentId=54280484

 

.