Duitsland Berlijn: Deutsche Wushu Meistershaft 2022

Wushu Meistershaft

Shaolin Kungfu in Duitsland ‘Deutsche Wushu Meistershaft 2022’

Op 10 december 2022 nam onze school deel aan de Deutsche Wushu Open Meistershaft in de Duitse stad Berlijn.We lieten Shaolin Kungfu in Duitsland zien. De deelnemers waren Jean Luc Grandjean en Wesley Broekhuis. Jean Luc Grandjean won 6x een gouden medaille. Wesley Broekhuis won 4x zilver en 2x brons. Het was een kleine 6 uur rijden naar deze prachtige stad. Vanwege drukte op de Duitse autobahn besloten we om in de nacht te rijden.

De Onderdelen van Deelname

We deden mee binnen het onderdeel Kungfu Taolu, Tai Chi Chuan en Sanda. Jean Luc Grandjean deed mee met 6 vormen. Wesley Broekhuis deed 5 vormen en een Sanda gevecht. We werden hartelijk ontvangen en de hal was waarin het gehouden werd was erg comfortabel.

Wushu Scholen Internationaal

Veel scholen uit Duitsland zelf maar ook internationaal namen deel aan deze wedstrijden. Er waren zowel kinderen als volwassenen en het niveau was erg hoog. Het gevoel en de sfeer tussen de scholen en deelnemers was sportief en goed. Ook het publiek was erg aanwezig om de sporters volop te steunen.

De organisatie Deutsche Wushu Meistershaft 2022

De organisatie was goed en professioneel. Officiële scheidsrechters van de Duitse Wushu Bond waren aanwezig. Ook goed EHBO personeel met een betrokken houding naar het toernooi en atleten toe. De organisatie, juryleden, scheidsrechters en floormanagers waren goed op elkaar ingespeeld. Zowel de.onderdelen Taolu als Sanda werden door goede juryleden en scheidsrechters begeleid. Bij het Sanda, wat Full Contact is, grepen de scheidsrechters goed in. Dit met name bij gevechten waarbij een vechter de ander overrompelde.

Tot de volgende keer

Na deze goede ervaring in het Duitse Berlijn willen we volgende jaar wederom deelnemen. Wel met een groter team van atleten.

Bekijk ook eens de site van de Deutsche Wushu Federation: https://wushudwf.de/

Bekijk hieronder het video verslag van onze deelname aan de Deutsche Wushu Meistershaft 2022 in Berlijn: