Shaolin “Kungfu Life” Summercamp 2018

Shaolin Camp 2018

Shaolin Kungfu Life Summer Camp van Shi Yan Xin in Ierland

Vanaf 25 juli 2018 was er het Kungfu Life zomerkamp van Shaolin Monnik Shi Yan Xin. Shaolin Kungfu School Apeldoorn was daarbij met maar liefst 3 mensen. Het waren Roald van de Scheur, Argentina Cotcheza en Douwe ter Horst die wel eens wilden ervaren hoe het trainen is zoals het in China gaat.

Kungfu Life Camp van Drunken Fist

Jaarlijks is er een Kungfu Life kamp en elk jaar is er weer een ander thema. Vorig jaar was het thema Da Luohan Quan, dit jaar was het thema Zhui Quan oftewel Drunken Fist. De dronken kungfu stijl is een stijl vol met illusie en afleiding. Door films van Jackie Chan en Jet Li is deze stijl erg populair en bekend geworden. Het is niet heel erg makkelijk om onder de knie te krijgen maar wel een echte uitdaging.

Wij doen in onze school ook een Dronken stijl maar die is weer anders dan dat ze op het kamp in Ierland geleerd hebben. Er bestaan meerdere vormen, wegen van deze stijl natuurlijk.

Elk ochtend vroeg op en de training begint

Elke ochtend was het vroeg opstaan en de dag begon dan ook met een ochtend run. Waarna ontbeten werd, na het ontbijt weer Shaolin basis, maar ook kracht, conditie en lenigheid. Ook werd er elke dag aan het Dronken Boksen gewerkt want de bedoeling was dat de volgorde er aan het eind van het camp bij iedereen in zat.

Lekker eten, heerlijk Chinees

Er werd dagelijks ook lekker gekookt en iedereen kreeg echt Chinees eten. Het was super lekker smakelijk en vooral ook vers. De deelnemers op dit Kungfu Life kamp trainden zo’n 8 uur per dag onder een strikt regime. Heel erg knap gedaan van de alle deelnemers want het is wel even een hele verandering van een leven waarbij je ook andere dingen doet. Naar een leven waarbij je veel met de training bezig bent, onze wedstrijd mensen zijn dat voor een groot deel wel gewend. Maar sommigen ook niet natuurlijk.

Voor een indruk van het kamp klik op deze link voor de video van Shi Yan Xin:

https://www.youtube.com/watch?v=gjaD2Pkuh6c