3e plaats voor Shaolin Kungfu Apeldoorn op Maulany NK

Afgelopen zondag 12 februari 2017 waren wij met Shaolin Kungfu Apeldoorn weer een deelnemende school aan de open Nederlands Kampioenschappen bij Wim Maulany te Wierden. We hadden ditmaal een klein team met maar 2 deelnemers, maar goed ook dan gaan we meestal gewoon naar de wedstrijden toe.

Er waren scholen uit heel Nederland aanwezig waaronder: Mei Hua Wu Xiao uit Arnhem , Liuhemen uit Amsterdam, Danla Shaolin Kungfu Purmerend, Shaolin Kungfu Brummen, Shaolin Kungfu Almere, Tin Po Shaolin Kungfu Arnhem en vele anderen.

Er werd gestreden in verschillende categorieën: handvormen, wapenvormen, team duo vormen, Tai Chi Chuan. En dat was verder weer onderverdeeld in verschillende leeftijd categorieën. De meeste scholen hadden erg veel deelnemers, wij dit keer maar 2 deelnemers die het uitstekend gedaan hebben.

Er was ook een apart stuk van de zaal ingericht om te trainen en warm te draaien, daar kon je veelal al de prachtige dingen zien die later gedaan werden tijdens te wedstrijden. Het is altijd erg mooi om zoveel vechtsporters bij elkaar te zien en samen er alles aan doen om een prachtige wedstrijd neer te zetten.

Vanuit onze school deden Raymond Linders en Douwe ter Horst mee om Shaolin Apeldoorn te vertegenwoordigen op dit Maulany vechtsport evenement. Raymond Linders deed mee in de categorie handvormen, Douwe deed mee in de categorie handvormen en wapenvormen.

Er werd flink gestreden en er waren veel verschillende Kungfu stijlen bij elkaar, wat erg mooi is om te zien. Ook waren er wat modernere Kungfu beoefenaars aanwezig vaak is dit Wu Shu genoemd. Aan het einde van de dag was er de prijsuitreiking en onze Raymond Linders heeft een bronzen medaille behaald voor de 3e plaats in de categorie handvormen. Prachtig gedaan, en we zijn enorm trots op Raymond!

Douwe ter Horst is net buiten de prijzen gevallen maar heeft toch nog een sterke 4de plaats behaald met de Shaolin speer vorm! Prachtig gedaan en wat een mooi resultaat, de instructeurs van Shaolin Kungfu Apeldoorn zijn erg trots en blij met deze goede resultaten.

We danken Wim Maulany en team voor deze geweldige dag en een super toernooi, op naar de volgende !

Over de stijl van Wim Maulany:

“Kungfu volgens het traditioneel Noord-Chinese systeem Fann Tzi Ying Jow Pai (Eagle Claw), is een systeem sport om lichamelijk fit te blijven. Het is zeer geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kungfu kunt u beoefenen als sport; voor zelfverdediging en voor de lichamelijke conditie, maar ook als vorm van kunst in lichaamsbeweging. Kungfu Eagle Claw (adelaarsklauw) is onder andere bekend vanwege de bijzondere en krachtige grijptechnieken” Bron http://www.maulany.nl/tai-chi-chuan/kungfu-2/