Sportraad voorzitter, Henk Dijkgraaf huldigde 2 sporters op 14 april 2017

Goede Vrijdag 14 april voor Pasen, was wel een hele goede vrijdag voor twee sporters van Shaolin Kungfu Apeldoorn. De sportraad Apeldoorn bracht een onverwachts bezoek op onze training aan de Mariannalaan 19a te Apeldoorn.  Deze twee sporters Douwe Geluk en Milan Wijgman uit Apeldoorn werden gehuldigd voor een prestatie uit het jaar 2015.

Wegens omstandigheden was het helaas niet eerder bekend bij de sportraad dat deze sporters een eerste plaats op een NK in 2015 hebben gehaald binnen het Shaolin Kungfu. De delegatie van de sportraad was present in de vorm van voorzitter Henk Dijkgraaf en Hans Ligt die een mooie bos bloemen meegenomen hadden voor de sporters. Naast de prachtige bos bloemen kregen Douwe Geluk en Milan Wijgman voor hun uitzonderlijke prestaties ook de sportpenning van de Gemeente Apeldoorn uitgereikt.

Een prachtige waardering voor hun inzet en trainingen die geleid hebben tot deze mooie resultaten binnen het Shaolin Kung Fu. De sportpenning word alleen gegeven aan sporters die een eerste plaats op een Nederlands Kampioenschap halen of hoger. Bij hoger valt te denken aan Europese kampioenschappen of zelf Wereldkampioenschappen.

Douwe Geluk werd in 2015 eerste met de vorm Shaolin Rou Quan een oude Tai Chi Chuan vorm van de Shaolin Tempel. Milan Wijgman won in 2015 met de Long Quan dat is de Chinese naam voor Draak Kungfu. Ondanks dat de huldiging nu pas kwam, mag de prestatie natuurlijk niet uitgevlakt worden, de prestatie van beide heren staat natuurlijk. De prestaties hebben nu een erkenning, zoals zoveel andere top sporters in Apeldoorn deze gekregen hebben op de uitreiking van de gemeente.

Voor onze school hebben we nu totaal 3 huldigingen gehad. Naast Douwe Geluk en Milan Wijgman heeft ook Douwe ter Horst op 25 januari 2017 de sportpenning in ontvangst genomen uit handen van de wethouder sport van de gemeente Apeldoorn dhr Nathan Stukker.

Prachtige vooruitgang en ook een prachtige erkenning van het lokale bestuur in Apeldoorn het gaat altijd om de sporters en hun geweldige prestaties natuurlijk.

Wilt u meer informatie over de sportraad Apeldoorn, kijkt u dan even op deze link:

http://www.sportraad.nl