Gastles door Sifu Joost Warsanis in Apeldoorn

Sportschool Apeldoorn

Sportschool Shaolin Kung Fu kreeg gastles door Joost Warsanis 15 Juni 2018

Op 15 Juni 2018 kreeg sportschool, Shaolin Kung Fu Apeldoorn een gastles van Joost Warsanis. Joost Warsanis ( Shi Yan Yu ) is oud voorzitter van de Shaolin Bond Nederland SBN en is bekend van verschillende televisie programma’s waar dus het onderwerp Shaolin aan bod kwam. Enkele van deze programma’s zijn: De wereld draait door, Jensen, Nickelodeon, Belgisch nieuws en vele anderen.

20:00 en starten maar met de Shaolin Groepsles

Het was vrijdag 15 juni en rond 19:45 waren alle leden van Shaolin Kung Fu Apeldoorn binnen. Niemand wilde deze bijzondere les van Joost Warsanis missen omdat het altijd toch bijzonder leerzaam is een gastles. Na een korte voorstel ronde begon de les dan ook. Een goede warming up, waarna het kracht, conditie en lenigheidsgedeelte van start ging. De les was intens en streng van aard zoals dat ook in China gaat in de Shaolin scholen.

Shaolin technieken

Na de warming up en het kracht conditie en lenigheidsgedeelte werd er de aandacht besteed aan verschillende Shaolin technieken. Vele standen passeerden de revue en Joost sleep de details fijn bij iedere deelnemer individueel. De les ging met name over een goede Shaolin Workout en Shaolin Fundering door het hebben van een goede basis. DIt omdat alles begint bij de basis. Het bewegen met kracht en intentie vanuit het hele lichaam is iets  waar natuurlijk ook de aandacht met name lag.

Shaolin stijlen de puntjes op de I

Na de intense kracht conditie en lenigheidstraining werd er verder gegaan met Shaolin stijlen. Joost Warsanis had het goed in gericht zo, dat iedereen zelf een stijl kon laten zien waaraan de persoon wilde werken. Joost nam de tijd voor ieder individu en gaf elementaire tips want verbetering in mind, body en spirit willen we allemaal. Zo liet iemand een dierenstijl zien, terwijl een ander het bij gewoon basis hield.

Een super les zeker voor herhaling vatbaar

Elke deelnemer was enorm tevreden over deze mooie groepsles van Joost Warsanis. Groepslessen moeten leuk, leerzaam en bij Shaolin natuurlijk intens zijn. Deze les voldeed aan alles waar een goed Shaolin les moet voldoen. Aan het einde van de les kreeg Joost nog een leuke verrassing van de Shaolin Kung Fu sportschool in Apeldoorn om hem te bedanken voor deze mooie les.

Op naar de volgende keer !

http://www.shaolinbond.nl