Zilver voor Shaolin sportschool Apeldoorn STN Stichting TaiJiQuan festival 2018

Shaolin Kungfu Sportschool Apeldoorn

Shaolin sportschool He Yong Gan Apeldoorn wint Zilver op STN Stichting TaiJiQuan festival 2018

 

Sportschool Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee aan het STN Stichting TaiJiQuan Nederland festival van 10 november 2018. Dit keer was het alleen voor groepen en duo’s wij deden mee met Douwe Geluk en Argentina Cotcheza met het Wudang Wu Xin Qi Qong. Het lukte Douwe en Argentina om na een sterke uitvoering de 2de plaats te pakken binnen het Chi Kung. Het Wudang Wu Xin Qi Qong is een medische Qi Qong oefening dat gebaseerd is op dieren. Deze oefening reeks is erg sterk en dient puur ter bevordering van de gezondheid.

 

Deelnemers van verschillende scholen en landen

 

Op het STN festival 2018 waren er deelnemers van verschillende scholen uit het binnen en buitenland. Dit jaar was er zoals eerder gezegd alleen competitie voor Duo’s en Groepen en dus geen solo vormen. Verschillende Tai Chi groepen gingen de strijd aan met elkaar en ze probeerden door middel van hun beste Tai Chi Chuan, of Chi Kung op het podium te belanden en een leuke prijs mee naar huis te nemen. De strijd was hevig en de Tai Chi en Chi Kung zag er geweldig uit, er waren hele mooie maar vooral ook goede uitvoeringen. Onze sportschool deed het erg goed met ons kleine team, ten opzichte van de groepen die tegen ons gingen streden.

 

Demonstraties in de Pauze

 

In de pauze waren er prachtige demonstraties waaronder een leeuwendans met een prachtige oranje leeuw. Deze leeuw was van Liu He Men school uit Amsterdam van Hennie Eleonora die later ook nog een spetterende Qi Qong demonstratie gaf. Ook bekende Wu Shu school Hoyer was aanwezig met de jeugd en een paar senior leerlingen ook met een bijzondere demonstratie. Het publiek werd enorm vermaakt door een hoogstandje van de Chinese vechtsport. Het publiek werd enorm bediend en natuurlijk was er ook een Chinese markt met veel leuke spulletjes waar mensen van alles konden kopen.

 

De uitreiking ‘zilver’ voor onze sportschool

 

Tijdens de uitreiking werd het duidelijk dat we de 2de plaats hebben behaald voor het Wudang Wu Xin Qi Qong en we zijn erg blij met dat resultaat. Wederom een goede prestatie van onze school.

Meer informatie over onze Tai Chi afdeling kijk op: Tai Chi Apeldoorn He Yong Gan

Voor meer informatie over de STN: http://www.taijiquan.nl