Stickfight Cursus van 1 oktober 2023

Stickfight

Stickfight cursus 1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober 2023 waren wij rond 10±00 op het veld aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Op het programma stond de Stickfight cursus. Deze cursus geven we geregeld om de zoveel tijd aan leden binnen onze He Yong Gan school. Er waren 4 nieuwe deelnemers en 2 die de cursus al eens gedaan hadden die hielpen begeleiden.

De Cursus

Verschillende manieren van vasthouden van de stokken (grips), standen en hanteringsmethoden kwamen aan bod. Ook de 16 Angles of Attack slagen vorm. Zelfverdediging en technieken met de stok. Ook deden we drills met partner en natuurlijk op een vloeiende manier door de verschillende drills heen gaan zodat ze aansluiten op elkaar. Ook werd er gespard waarbij trappen stoten en elkaar naar de grond brengen ook toegestaan was.

De Deelnemers

De deelnemers waren erg serieus en hebben van 10:00 tot 15:00 erg hard gewerkt. Deze dag, de Stickfight dag was een einde aan lange tijd oefenen van Stickfight in lessen en buiten trainingen. Dus geen cursus in 1 dag idee, maar een veel langer voor traject waarbij deze dag als test van kennis fungeerde. De deelnemers waren erg serieus en trainden hard en volgden de tips en correcties goed op. Een prachtig niveau van Stickfighting kwam eruit bij alle deelnemers die ook erg trots op hunzelf kunnen zijn.

Afsluiting Stickfight en Certificaat

Op het laatste gingen de deelnemers tegen elkaar sparren. Bij dit sparren, deed iedereen 3 ronden van 3 minuten tegen elkaar. Verschillende slagen en aspecten van de eerdere trainingen kwamen aan bod. Nu was het vrij toepassen het grootste doel en daarmee kon je zien of je met bepaalde tactieken overwicht kon krijgen in het gevecht of niet. Na het sparren wat erg goed ging, kregen de deelnemers een mooi certificaat als herinnering. Goed gedaan allemaal en op naar de volgende workshop.

Zie hieronder een korte video van de Stickfight dag: