Succesvolle Wu Wei Cup 2021 een Taijiquan Toernooi

Wu Wei Cup 2021 Taijiquan

Deelname aan de Wu Wei Cup 2021

Tussen 12 augustus en 5 september hebben we voor de 2de keer deelgenomen aan de Wu Wei Cup. De Wu Wei Cup is een Tai Chi Chuan toernooi dat georganiseerd wordt Jan Leminsky van de Wu Wei Shule in Hamburg. Er waren ongewapende en gewapende categorieën en ook werd er ingedeeld op ervaring. Ons team bestond dit jaar uit: Wim Rensen ( Yang en Chen stijl ), Frederik Jan Jungen ( Yang en Chen stijl ), Wesley Broekhuis ( Yang en Chen Stijl ) en Theresia Pang ( Yang en Chen stijl ). We wonnen 11 plaatsen in de top 3 met ons Tai Chi Apeldoorn team.

De Deelnemers en Jury

Er waren deelnemers uit verschillende landen. Zo deden er mensen mee uit Duitsland, Canada, Italië, Zwitserland en Nederland. Vele ongewapende en wapen stijlen kwamen aan bod en de niveaus waren goed. Juryleden kwamen uit verschillende landen en een bekend jurylid was Jun Zhang uit China https://www.longbao.de . De beoordeling van de Tai Chi stijlen ging door middel van een score voor elk gedane stijl. Van deze score werd de hoogste en laagste score verwijderd en van de overige punten het gemiddelde genomen. Dit leidde dan tot de eindscore.

Met welke Stijlen hebben we iets gewonnen?

Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Chen Tai Chi Jian 49 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy aka Theresia Pang won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

Al met al een geslaagde deelname

Gezien dit toernooi zijn we tevreden met de uitkomst van maar liefst 11 podium plaatsen.. Onze deelnemers hebben goed geoefend en een goed resultaat behaald. Winnen is natuurlijk leuk maar het gaat meer om de ervaring van het meedoen zodat je die kan meenemen naar een volgende keer.:

Video Impressie van de Wu Wei Cup 2021