Succesvolle deelname op Wu Shu vechtsport NK 8 april 2017 Hoensbroek

Op 8 april 2017 heeft Shaolin Kung Fu School Apeldoorn deelgenomen aan de open Wu Shu NK kampioenschappen te Hoensbroek. Deze grote internationale wedstrijd werd georganiseerd door sifu Loe Hoyer een bekende in de Wu Shu wereld maar ook het Chinese Kickboksen Sanda / Sanshou met Hoyer Gym.

Wu Shu is veelal de modernere variant van het traditionele Kungfu waarin ook verschillende categorieën waren zoals beginners en compulsory forms. De compulsory forms zijn de moeilijkste sets binnen het Wu Shu. Het is tevens prachtig om te zien en lichamelijk een echte uitdaging. Categorieën waren veelal verdeelt over de ervaring die iemand had en of ze man of vrouw waren. Dit was erg goed geregeld want zo is de wedstrijd een stuk eerlijker voor iedereen.

We deden met Shaolin Kungfu Apeldoorn mee met klein team van 3 deelnemers en onder andere in de categorie, Tai Ji Quan of ook wel geschreven als Tai Chi Chuan. en traditionele Kungfu gewapende en ongewapende categorieën.  Er waren deelnemers uit binnen en buitenland, landen waaronder, Spanje, België, Duitsland, Engeland, Zweden en vele anderen namen deel aan dit geweldige jaarlijkse evenement bij Loe Hoyer.

Dit toernooi was erg goed georganiseerd en alle deelnemers kregen een mooi deelname certificaat. Maar natuurlijk als je in de prijzen was gevallen kreeg je ook een prachtige medaille mee naar huis. We hebben het met ons klein team erg goed gedaan want met maar liefst 5 medailles verspreid over 3 deelnemers kan je eigenlijk niet anders zeggen. Erg knap van de deelnemers en super gefeliciteerd.

De uitslagen van onze deelname in Hoensbroek was:

  • Tai Ji Quan ongewapend: Douwe Geluk 1ste plaats
  • Ongewapende Kungfu: Raymond Linders 2de plaats
  • Ongewapende Kungfu: Douwe ter Horst 3de plaats
  • Gewapende Kungfu: Douwe ter Horst 2de plaats
  • Gewapende Kungfu: Raymond Linders 3de plaats

Erg goed gedaan dus, veel podium plaatsen voor Shaolin Kungfu Apeldoorn, het was al met al een erg leuke maar vooral ook succesvolle deelname dag. Op naar de volgende wedstrijd!

Ook de STN Stichting Tai Ji Quan Nederland heeft een mooi nieuwsbericht geplaatst:

https://www.taijiquan.nl/douwe-geluk-wint-tai-chi-chuan-nk-competitie-hoensbroek/