S.B.N. examen bij Shaolin Kung Fu Brummen

13391411_1223710820981713_4480956759570429034_o

Afgelopen zondag 12 juni 2016 waren er examens van de Shaolin Bond Nederland bij Shaolin Kungfu school te Brummen. Er waren ook 7 deelnemers van Kung Fu Apeldoorn die deelnamen aan het examen in de school van Patrick Willemse te Brummen.

Om 9 uur werd er afgesproken om bij het centraal station te Apeldoorn te verzamelen met auto’s om af te reizen naar het kleine dorpje Brummen wat gelukkig erg dichtbij is. De Shaolin Bond Examens werden er gehouden en met meer dan 23 deelnemers was de school van Brummen optimaal vertegenwoordigd. Shaolin Kungfu Apeldoorn had een extra kans voor de leerlingen die het vorige examen niet konden bijwonen vanwege blessures of andere dingen. De examens van de Shaolin Bond Nederland, kunnen gaan om Taolu, Qin Na (verdedigingstechnieken), Tai Chi Chuan, Sanda (Chinees Kickboksen), Qi Qong of andere gebieden die binnen het Shaolin vallen.

Shaolin Kungfu Apeldoorn was vertegenwoordigd met zeven leerlingen en deze deden – alles bij elkaar genomen- de volgende vormen:

Ongewapend:

– Ba Bu Lian Huan Quan – Xiao Hong Quan – Da Pao Quan – Zhao Yang Quan –  Tong Bi Quan – Xiao Luohan Quan – Shaolin Rou Quan (Shaolin Tai Chi Chuan / soft boxing) – Zhui Quan (dronken boxing) en ook Qi Qong : Baduan Jin ( 8 brokaat oefeningen )

Gewapend:

– Yin Shou Gun (stok vorm) – Den Dao (breedzwaard vorm) –  Zwaard Schild vorm – Sin Quan (waaier vorm) –  –  – Qing Feng Jian ( rechtzwaard vorm )

Bij deze examens was het belangrijk dat de vormen goed, strak en netjes uitgelopen werden met goede standen, stoten en trappen. Als de vorm geleerd is is het daarna zaak dat je met een partner elke losse beweging als een concept gebruikt om een verdedigingstechnieken te maken. Niemand vecht of verdedigt zichzelf in een vastgestelde volgorde. Dus naast een vorm los kunnen uitvoeren zijn de losse elementen van oudsher de dingen die je moet leren toepassen.

De examen commissie bestond uit 3 SBN vertegenwoordigers die de deelnemers aan het beoordelen waren. Voor Shaolin Kungfu Apeldoorn als Shaolin Kungfu Brummen waren de examens gelukkig succesvol.

Van zowel de jeugd tot en met volwassenen hebben dit bonds examen behaald en een leuk certificaat van deelname gekregen.

Top gedaan iedereen, op naar het volgende examen.

We danken Shaolin Kungfu Brummen hartelijk voor hun hulp en gastvrijheid: www.chinakungfu.nl