IWUF Wereld Kampioenschap 2019 in China: He Yong Gan leerlingen met 2x brons erg succesvol

vechtsport Apeldoorn

Meedoen aan het Wereldkampioenschap voor Chinese vechtsport in China is een droom van velen! Echter, niet veel maken het waar!

WK 2019 in Emeishan China

Laura Bonthuis en Douwe Geluk hebben veel nationale en internationale wedstrijden gewonnen. Zij hebben ook ook op het Europees Kampioenschap 2019 te Rusland goed gepresteerd. Door deze presaties, kregen zij ook een toelating voor het Wereldkampioenschap 2019 in Emeishan te China. Na de selectie van het NOC NSF, de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en Loe Hoyer mochten Laura Bonthuis en Douwe Geluk wederom Nederland vertegenwoordigen. Ditmaal ging de reis naar China, naar de prachtige stad Emeishan. De berg Emei is ook bekend van een van China zijn beroemdste Kung Fu stijlen.

Verschillende Chinese vechtsport stijlen

Op dit Wereldkampioenschap van de IWUF International Wu Shu Federation waren meer dan 5000 deelnemers present. De deelnemers varieerden van jeugd tot volwassenen die elkaar bestreden binnen nagenoeg alle facetten van Chinese vechtsporten. Te denken valt aan moderne Wu Shu, Traditioneel Kung Fu, Tai Chi Chuan, Pushing Hands, Chinees Kickboksen, Partnergevechten en Qi Qong. Laura Bonthuis deed voor Tai Chi mee met de Chen stijl Xinjia Yi Lu vorm. In de Shaolin Kungfu poule deed zij wederom de zwaard schild vorm waarmee ze 3de werd op het EK in Moskou. Douwe Geluk deed mee met Shaolin Tai Chi Rou Quan en de Chen stijl Taiji 24 waaiervorm. Dit toernooi duurde een week waarin de atleten ieders 2x keer in actie kwamen.

Hoe hebben onze leerlingen het gedaan?

Laura Bonthuis was wederom fenomenaal en pakte de 3de plaats brons met haar traditionele dubbele wapenstijl: de zwaard schild vorm.  Ook met Chen stijl Tai Chi deed Laura het erg goed want ze werd 4de in een enorm grote poule. In deze poule zaten veel goede Chen stijl atleten. Douwe Geluk won op het WK met de Chen 24 waaiervorm ook een bronzen medaille. Daarnaast deed hij Shaolin Rou Quan maar viel daarmee niet in de prijzen. Kortom, 2 prijzen op het wereldtoneel door twee leerlingen van de Shaolin Kung Fu vechtsportschool uit Apeldoorn. Laura Bonthuis en Douwe Geluk hebben Nederland uitermate goed vertegenwoordigd. Nederland maar natuurlijk ook hun leraar van Shaolin Kung Fu He Yong Gan martial arts is enorm trots op wat zij bereikt hebben.