Wedstrijden Chinese Vechtsport “The He Yong Gan Cup” Apeldoorn 2022

Open Nederlands Kampioenschappen Chinese Vechtsport

Open Nederlands Kampioenschappen 2022 “The He Yong Gan Cup”

Het was een ludiek idee van de twee stagiaires en vechtsport leerlingen van Shaolin Kungfu & Tai Chi Apeldoorn. Ze wilden op zaterdag 2 juli 2022 een groot toernooi organiseren waarin veel facetten van de Chinese krijgskunsten bij elkaar komen. Frederik Jan Jungen volgt de opleiding Leraar Martial Arts van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten de FOG. Wesley Broekhuis volgt MBO Sport en Bewegen niveau 3 Leider Sport en Recreatie oftewel LSR3. Toevallig moesten beiden een evenement organiseren voor hun opleiding en besloten om de krachten te bundelen. Na dit idee weren ook modern Wushu docent Niek op ‘t Ende en docente Cora Postma – Telman erbij gevraagd omdat ook zij de LMA opleiding volgen.

Een groot project

Het samenvoegen van deze ervaren mensen heeft ervoor gezorgd dat er veel tegelijk in gang kan worden gezet en alles als een puzzel bij elkaar komt. Complexe vraagstukken worden goed en professioneel opgelost en ook officiële organisaties zoals de Federatie Oosterse Gevechtskunsten, Stichting Taijiquan Nederland, Accres, de gemeente Apeldoorn en vele anderen dragen hun steentje bij. De corona periode van lockdowns hebben er bij sportend en bewegend Nederland flink ingehakt. Voor de Chinese Vechtkunst probeert het Team van de The He Yong Gan Cup de boel weer uit het stroop te trekken zo vlak na de Corona periode.

De naam: He Yong Gan Cup

We doen een Chinese vechtsport toernooi, maar we hadden naast Open Nederlandse Kampioenschappen, Dutch Open 2022 nog geen naam. Het bijzondere idee kwam om deze wedstrijden de “He Yong Gan Cup” te noemen omdat de initiatief nemers beiden trainen bij sportschool He Yong Gan in Apeldoorn. Na het hebben van de naam konden grotere dingen van start gaan zoals het maken van posters en ander promotie materiaal.

Vele scholen zijn uitgenodigd

Veel scholen zijn uitgenodigd waaronder de school van Loe Hoyer, Danla Shaolin Kungfu, Shaolin Kungfu Haarlem, Mei Hua Wu Xiao, Shaolin Kungfu Brummen, Pack Mee pai Nijmegen, Wing Chun scholen etcetera. Ook Tai Chi scholen als Inner Touch Tai Chi Zwolle, Tai Chi Kennemerland van Jan Langedijk en anderen. Uit binnen en buitenland komen er deelnemers waaronder een Sanda vechtsport team uit Egypte. Het evenement is groot en probeert verschillende onderdelen met elkaar te laten strijden op dezelfde dag. Vaak zie je toch dat van deze stijltoernooitjes meer over 1 facet gaan namelijk Taolu, om dit feit is er op de He Yong Gan Cup ook Tui Shou onder leiding van bekend hoofdscheidsrechter Erik Dreyer.

Voor meer informatie of aanmelden kijk op op de site van Traditional Chinese Martial Arts Tournament: https://www.tcma-tournament.com

U kunt ook mailen naar: info@tcma-tournament.com

Andere sites:

Federatie Oosterse gevechtskunsten: https://www.fogevechtskunsten.nl/

Stichting Taijiquan Nederland: https://www.taijiquan.nl