Workshop: shifu Giel Puts Yang stijl Tai Chi Dao en Selfdefense

vechtsport Apeldoorn

Elk half jaar nodigt Shaolin Kung Fu Apeldoorn een gastleraar uit van een andere vechtsport of een traditionele martial arts stijl. Dit keer nodigden we Shifu Giel Puts uit van de Luohan Fang Fa Shaolin Kung Fu uit Roermond. Shifu Giel Puts was een leerling van Shaolin Monnik Shi Sugang. Ook heeft Giel daarbij altijd Yang stijl Tai Chi Chuan getraind. We nodigden shifu Puts ditmaal uit om een Yang stijl Tai Chi Dao ( breedzwaard ) workshop te verzorgen, op onze Shaolin Kung Fu school. De bedoeling was om deze workshop eerst voor alleen onze leden te houden. Maar we vroegen uiteindelijk ook mensen van buitenaf en andere scholen.

Tai Chi & Vechtsport leraar Giel Puts en zijn Workshop

Giel Puts is een volger van de Luohan stijl en zijn school draait om deze stijl van Shaolin. Daarnaast geeft Giel ook les in Chinees Kickboksen en Yang stijl Tai Chi Chuan. Shaolin Kung Fu Apeldoorn is al jaren goed bevriend met de school van shifu Giel. We doen veel dingen dan ook samen met onze scholen. Nadat we iedereen ingecheckt hadden kon de workshop van start gaan. We vroegen een donatie van 10 euro per leerling voor reiskosten en een leuke goodiebag voor shifu Giel Puts en zijn assistent Frank Rijks.  Rond 20:00 lieten we de les beginnen en gingen de deelnemers aan de slag.

Yang stijl Tai Chi Chuan, Yang Tai Chi Dao de Breedzwaard vorm

De hele Yang Tai Chi Dao vorm werd aangeleerd aan de deelnemers. Natuurlijk zal deze vorm in het begin na de workshop niet meteen heel goed zijn.  Maar het doel is om eerst  de bewegingen te onthouden. Nadat men weet hoe de vorm gaat begint het pas echt, dan moeten de bewegingen maanden, zo niet jaren fijn geslepen worden zo dat er steeds verbetering plaatsvindt. Door het beoefenen van Tai Chi ontwikkel je een scherpe geest in een vloeiend lichaam. De Yang Tai Chi Dao vorm is een vorm die qua moeilijkheid goed te doen is. Maar als men deze vorm kent vind de verbetering voor ieder individu anders plaats, elk lichaam is anders.

Zelfverdediging van Shifu Giel Puts

Na de Yang Tai Chi Dao vorm ging shifu Giel Puts verder met wat zelfverdediging. De technieken en toepassingen die hij behandelde met partner komen uit de Luohan stijl. Verschillende reacties, en verdedigingstechnieken werden uitgevoerd op verschillende aanvallen. Ook elementen uit vormen werden toegepast zodat mensen begrepen welke Luohan bewegingen voor welke technieken stonden.

Een leuke, leeerzame workshop waarvoor we shifu Giel Puts bedanken en hem zeker nog een keer zullen uitnodigen in de toekomst.

Klik op deze link om te kijken op de website van Shifu Giel Puts: http://www.shaolinkungfulimburg.nl/

.