Deelname Guo Shu Cup 2021 Amsterdam

Wedstrijden Amsterdam

Deelname aan de Guo Shu Cup 2021

Op zondag 21 november deed onze school mee aan de Guo Shu Cup wedstrijden van 2021 in Amsterdam. Deze wedstrijden voor Chinese vechtsporten worden jaarlijks georganiseerd door Sifu Henny Eleonora. We hadden een klein team van 3 deelnemers maar we wilden ondanks de maatregelen graag weer eens deelnemen aan een wedstrijdje. Het mini team bestond uit Peter, Jean Luc en Wesley.

Genoeg deelnemers

De Guo Shu Cup 2021 was wat kleiner dan voorgaande jaren, doordat waarschijnlijk veel atleten het misschien lastig vonden om in te schrijven vanwege de corona maatregelen. Maar minder is niet erg, als er maar genoeg zijn om een leuk wedstrijdje neer te zetten en dit was zeer zeker gelukt.

Een stijl toernooi

Het toernooi de Guo Shu Cup ging dit keer over stijlvormen dus besloten we mee te doen met de volgende vormen: Xiao Hong Quan, Da Hong Quan, Luohan Quan, Zhui Feng Dao, Zhui Feng Gun en een Shaolin Double Dagger vorm. Op dit toernooi waren wat kleine poules en anderen waren weer heel groot met 12 tot 14 mensen. Ons team liep de vormen goed en netjes uit en het lukte Jean Luc om met de zwaardvorm Zhui Feng Dao een mooi 3de plaats brons binnen te halen.

Goed georganiseerd

Zoals we van Henny Eleonora gewend zijn was de Guo Shu Cup 2021 erg goed georganiseerd ondanks de nog veel geldende Corona maatregelen. Soms kunnen in zo’n tijd bepaalde evenementen en sport toernooien alleen met kunst en vliegwerk van de grond komen.

Tevreden over onze deelname keerde het team van Shaolin Kungfu Apeldoorn terug naar Apeldoorn maar niet voordat even lekker gegeten hadden bij een zaak in Amsterdam. Deze gezelligheid en de sfeer op zo’n is altijd geweldig dus we kijken alweer uit naar een volgende wedstrijd.

Website van de Guo Shu Cup: http://www.guoshucup.nl/

Website van Liuhemen: https://www.liuhemen.nl/