Wedstrijden Guo Shu Cup 21 Mei 2023

Guo Shu Cup Competition 2023

Dit keer was het op 21 mei dat de Guo Shu Cup 2023 in Amsterdam van Henny Eleonora plaatsvond. Een prachtig toernooi waar we vaker komen en met veel plezier meedoen. De sfeer en de organisatie is fijn voor zowel leraren als de atleten dus een deelname kan niet uitblijven als Chinese martial arts school.

Traditionele Kung Fu & Moderne Wushu

Dit keer was er Traditionele Kung Fu als Moderne Wushu en er waren atleten van verschillende scholen uit zowel binnen als buitenland. Mooie Wushu en krachtige traditionele Kung Fu passeerden de revue. Prachtig om te zien en de zeer goede vaardigheden van de atleten brachten het publiek onder de indruk.

De Juryleden

De juryleden bestonden van de Guo Shu Cup 2023 bestonden onder andere uit IWUF scheidsrechter Niek op’t Ende en andere zeer deskundige juryleden. Eerlijk en naar stijl jureren is niet altijd makkelijk omdat er juist zoveel factoren meespelen in de beoordeling van een atleet. Maar natuurlijk lukte het de jury omdat de deskundigheid zeer hoog was.

Ons Team

Ons team bestond dit keer uit 2 deelnemers: Wesley Broekhuis en Jean Luc Grandjean die deelnamen met verschillende stijlen uit de Shaolin Kungfu. Beiden hebben ze hun kunde zeer goed neergezet en ze mogen trots zijn op wat ze gedaan hebben. Stijlen als Tai Zu Chang Quan, Shi San Qiang, Zhui Feng Gun en Zhao Yang Quan werden gedaan door Jean Luc en Wesley. Ook was er nog een prachtige demonstratie van Wudang Tai Chi, Chen Tai Chi en de Nine Section Whip.

Een Mooie Dag

Na een mooie dag in Amsterdam gingen we natuurlijk even de stad in met ons kleine team en hebben lekker gegeten en nagepraat over de mooie wedstrijd. Trots en voldaan maar ook weer opgeladen met nieuwe ervaringen gaat ons team zich klaarmaken voor de volgende wedstrijden.

Zie hieronder een video van de wedstrijden op de Guo Shu Cup 2023 te Amsterdam: