Weer prijzen! Shaolin Kungfu NK 2018 Nijmegen

Apeldoorn wint sport prijzen NK 2018

Shaolin Kungfu Nationaal Kampioenschap 2018 te Nijmegen Lent

Op zaterdag 9 juni 2018 gingen wij naar Nijmegen Lent om deel te nemen aan het Shaolin Kungfu NK 2018. We hadden een team van volwassenen en jeugd samen van 20 deelnemers. We hebben het op de kampioenschappen erg goed gedaan want we namen maar liefst 16 bekers mee naar huis.

Het toernooi

Vele scholen uit Nederland wisten de weg naar sporthal de Triangel in Nijmegen Lent te vinden. Jong en oud iedereen kwam om deel te nemen met hun school, en natuurlijk was er ook veel publiek aanwezig. Op het kungfu toernooi waren er verschillende categorieën van ongewapend, gewapend, gevechten en indelingen als leeftijd, jeugd en volwassenen.

Ons team en wat hebben we gewonnen

Ons team bestond uit de volgende deelnemers met achter de naam de gewonnen prijzen:

– Laura Bonthuis 2x tweede plaats.

– Aidan Blenck 1x tweede 1x 3de en Talentprijs!

– Argentina Cotcheza 1x goud 1x derde en Talentprijs

– Tiago Fuzzally 2x derde plaats

– Martijn Pas 1x tweede plaats

– Milan Wijgman 1x derde plaats

– Sam Eriks 1x 3de plaats

– Kenneth Gunnewiek 1x tweede 1x derde plaats

– Viktor Sokorai 1x tweede plaats

Een mooie dag

We hebben een erg goede maar ook succesvolle dag gehad in Nijmegen Lent en de winnaars zijn natuurlijk het meest tevreden. Alle aanwezigen werden ook nog verrast met een Tai Chi Chuan demonstratie van dhr Jan Bot en aanhang. Deze demonstratie betrof de Yang stijl Tai Chi en er werd een ongewapende en gewapende vorm voorgedaan.

Het zijn vaak erg lange dagen op een toernooien, vaak zijn we er in ochtend al vroeg en gaan in de avond weer weg. Maar het is het ruimschoots waard de enorme energie en blijde gezichten van weer een mooi toernooi is goud waard.

We maken ons weer klaar voor de volgende wedstrijden later dit jaar, allemaal weer hard aan het werk.

www.shaolinbond.nl